Țigarete tradiționale și cele electronice, vinovate pentru problemele de somn


Utilizarea țigărilor tradiționale sau a țigărilor electronice ar putea fi cauza mai multor probleme de somn, se arată într-un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oklahoma.

Calitatea slabă a somnului este asociată cu numeroase probleme de sănătate, iar problemele de somn sunt agravate şi ele de fumatul de țigară, notează revista de ştiinţă Wiley în studiul Jurnalul somnului. Potrivit experţilor, deși rata consumului tradițional de tutun scade, rata consumului de țigară electronică este în creştere.

Având în vedere că nicotina este un mecanism principal care face ca fumatul să aibă un impact negativ asupra calităţii somnului, şi utilizarea tigaretelor electronice poate fi legată de probleme ale a somnului; cu toate acestea, nicio cercetare nu a investigat această asociere până acum.

„Întrucât am descoperit că și utilizarea neplăcută a țigărilor electronice a fost asociată cu o sănătate mai slabă a somnului, aceasta poate fi o țintă utilă pentru eforturile de prevenire și intervenție"
a declarat pentru revista Wiley autorul principal al studiului, Emma I. Brett, Dr. de la Universitatea de Stat din Oklahoma.

1.664 studenți au participat la strudiu. 40.9% dintre ei au raportat că au încercat măcar o dată sau folosesc în prezent o țigară electronică. Chestionarele au evaluat informațiile demografice, calitatea somnului și modul de utilizare a țigaretelor electronice.

Toate măsurile au fost finalizate de la distanță printr-un sondaj online. A fost utilizată analiza covariației pentru a compara starea de sănătate a somnului utilizatorilor de țigarete electronice / non-zilnice cu (a) nefumători și (b) utilizatorii de țigarete tradiţionale.

Genul și băuturile au fost incluse ca elemente în analize. Utilizatorii actuali de ţigări tradiţionale și țigarete electronice au raportat semnificativ mai multe dificultăți de somn decât nefumătorii. Utilizatorii de țigări electronice au raportat o utilizare mai mare a medicamentelor pentru somn decât consumatorii de țigarete tradiţionale.

Similar fumatului de țigară tradiţională, consumul de țigarete electronice a fost asociat cu o sănătate mai slabă a somnului, chiar și în rândul utilizatorilor ocazionali. Aceste descoperiri pot indica necesitatea evaluării și educației cu privire la rolul consumului de țigarete în sănătatea somnului în rândul fumătorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel