Țigări electronice cu aburi, 127 de cazuri de convulsii raportate în SUA. Produse vândute ilegal

Dana Lascu |
Data publicării:
Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun
Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun

127 de cazuri de convulsii au fost raportate în SUA în rândul fumătorilor de țigări electronice cu aburi, conform FDA. E vorba de vaping. Dintre aceste cazuri, 118 au fost raportate din aprilie până acum. 

În SUA, din aprilie până acum, de când Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a avertizat publicul, au fost înregistrate 118 rapoarte privind cazuri de convulții în rândul celor care folosesc țigări electronice cu aburi – vaping. În total, numărul cazurilor raportate din 2010 încoace a ajuns la 127.

Cu toate acestea, cazurile suplimentare nu indică neapărat o creștere a ratei sau a numărului de astfel de incidente, atrage atenția FDA. Agenția a spus că nu a identificat nicio marcă specifică de produs sau problemă de produs asociată cu cazuri de convulsii în rândul utilizatorilor de țigarete electronice.

Cu toate acestea, FDA a declarat că este îngrijorată de posibilitatea unei legături între utilizarea țigaretelor electronice și convulsii sau alte condiții medicale similare și solicită utilizatorilor de țigarete electronice, profesioniștilor medicali și altora să ofere cât mai multe informații posibil atunci când raportează probleme legate de sănătate sau siguranță care decurg din produsele din tutun.

Aceste raportări se pot face prin intermediul portalului online de raportare a siguranței al FDA (Safety Reporting Portal).

Raportarea cazurilor contează enorm

Atunci când oferă îngrijiri pentru pacienții care au suferit o criză sau un alt eveniment neurologic, furnizorii de servicii medicale ar trebui să îi întrebe despre consumul de țigări electronice, a recomandat FDA.

În plus, furnizorii de servicii medicale ar trebui să ajute pacienții să raporteze orice probleme de sănătate asociată e-țigaretelor, a arătat agenția, într-un comunicat de presă.

Când este raportată o problemă, FDA solicită cât mai multe informații pentru a ajuta la identificarea tendințelor, modelelor sau cauzelor.

Aceste detalii includ: numele persoanei; numele producătorului; numele mărcii, modelul și numărul de serie al e-țigării sau e-lichidului; unde a fost cumpărat dispozitivul sau lichidul; dacă dispozitivul sau lichidul au fost modificate în vreun fel sau dacă dispozitivul a funcționat defectuos.

Alte informații cerute de FDA includ: orice utilizare sau expunere la alte produse din tutun, medicamente, suplimente, substanțe de abuz sau toxine în același timp; orice alte simptome sau avertismente înainte de convulsii, cum ar fi greață, vărsături, modificarea comportamentului utilizatorului, vigilență, vedere sau auz; și istoricul trecut al consumului de țigări electronice.

44 de produse pentru țigări electronice vândute ilegal

Astăzi, FDA a emis scrisori de avertizare către patru firme pentru fabricarea, vânzarea și / sau distribuirea unui produs combinat cu 44 de arome e-lichide și tutun de narghilea fără a avea autorizația de introducere pe piață. Produsele care fac obiectul scrisorilor de avertizare au fost introduse sau modificate după 8 august 2016 - data intrării în vigoare a regulii finale care extindea autoritatea FDA la toate produsele din tutun. Orice produs de tutun nou care nu îndeplinește cerințele de piață ale Legii federale privind produsele alimentare, drogurile și produsele cosmetice (FD&C Act) este modificat și / sau marcat greșit și nu poate fi comercializat fără autorizarea FDA.

Companiile care au primit scrisori de avertizare de la agenție pentru vânzarea ilegală a produselor lor fără o autorizație de introducere pe piață sunt:

Mighty Vapors, LLC, care desfășoară activități ca Ovo Manufacturing & Distribution

Liquid Labs USA, LLC, care desfășoară activități ca Likido Labs SUA

V8P Juice International, LLC

Hookah Imports, Inc.

Scrisoarea de avertizare către Hookah Imports, Inc., include încălcări suplimentare, cum ar fi vânzarea produselor cu tutun de narghilea unui minor și neincluderea declarației de avertizare necesară pentru nicotină pe etichetarea și / sau publicitatea produselor lor de narghilea.

FDA a solicitat răspunsuri de la fiecare dintre cele patru companii în termen de 15 zile lucrătoare cu privire la modul în care intenționează să abordeze problemele semnalate de agenție, inclusiv datele la care au întrerupt orice vânzare și / sau distribuție violatoare a legilor pentru aceste produse din tutun și planurile lor de menținere a conformității cu legile în vigoare. Nerespectarea încălcărilor poate duce la acțiuni suplimentare, cum ar fi confiscarea sau oprirea activitații. În plus, produsele marcate greșit sau adulterate importate în S.U.A. sunt supuse reținerii și refuzului de admitere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel