Corelație între singurătate și înțelepciune, validată științific

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Greutate sub control
Greutate sub control

Înțelepciunea ar proteja adulții, nu doar seniorii, de povara singurătății.

Singurătatea este în mod constant asociată cu îmbătrânirea nesănătoasă și a fost identificată ca un factor de risc major pentru rezultatele generale generale asupra sănătății. Într-un studiu intercultural recent, cercetătorii de la Facultatea de Medicină din San Diego și Universitatea din Roma La Sapienza au examinat adulții de vârstă mijlocie și cei mai în vârstă din San Diego, SUA, și Cilento, Italia, și au plecat de la ideea că singurătatea și înțelepciunea au o corelație negativă puternică.

”O constatare importantă din studiul nostru a fost o corelație inversă semnificativă între singurătate și înțelepciune. Persoanele cu scoruri mai mari la o măsură de înțelepciune au fost mai puțin singure și invers", a spus medicul Dilip V. Jeste, cercetători principal al studiului, de la UC San Diego School of Medicine. „Singurătatea a fost în mod constant asociată cu o stare generală de sănătate precară, o calitate mai slabă a somnului și o fericire mai mică, în timp ce inversul era în general adevărat pentru înțelepciune.

Cercetătorii au descoperit că empatia și compasiunea aveau cea mai puternică corelație inversă cu singurătatea. Oamenii care erau mai plini de compasiune erau mai puțin singuri, potrivit medicalxpress.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel