Infecția urinară transmisă partenerei prin sex? Răspunsul experților de la Harvard

Adisa Codruț |
Data publicării:
Baruri, cafenele  FOTO: pexels.com
Baruri, cafenele FOTO: pexels.com

Medicul Howard LeWine, editor-șef al publicației Harvard Men's Health Watch, explică motivele infecției urinare la femei.

Bacteriile care provoacă infecții ale vezicii urinare nu sunt transmise de la un partener sexual la altul, spune Medicul Howard LeWine, editor-șef al publicației Harvard Men's Health Watch, pe site-ul Harvard Medical School.

"Majoritatea infecțiilor urinare provin din bacteriile care locuiesc în intestinul gros al femeii. Bacteriile migrează în mod natural din intestin și se atașează inofensiv de pielea din zona înconjurătoare. Bacteriile își pot croi drum spre deschiderea uretrei (chiar deasupra vaginului) și apoi pot călători în vezică. Uretra unei femei este mult mai scurtă decât cea a unui bărbat. Aceasta înseamnă că bacteriile trebuie să parcurgă doar o distanță scurtă pentru a intra în vezică. De aceea, femeile sunt mult mai susceptibile decât bărbații să dezvolte infecții ale tractului urinar. Bărbații își pun adesea întrebarea pentru că își fac griji că și-au transmis bacteriile partenerului lor feminin în timpul actului sexual. Dar nu au făcut-o. Motivul probabil pentru infecția vezicii urinare a femeii este frecarea în timpul sexului care poate irita deschiderea uretrei sale și poate face și mai ușor intrarea bacteriilor. Îți poți ajuta partenerul să evite infecțiile vezicii urinare prin schimbarea pozițiilor sexuale pentru a minimiza iritațiile. De asemenea, poate ajuta femeia să urineze imediat după actul sexual", explică expertul Harvard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel