Îngălbenirea unghiilor. Cum te ajută pasta de dinți să le albești. Iată cum trebuie să o folosești

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Îngălbenirea unghiilor - Foto: Freepick @luisanm
Îngălbenirea unghiilor - Foto: Freepick @luisanm

Pasta de dinți este prezentă în fiecare casă. Dar puține persoane știu că pasta de dinți are efecte miraculoase și asupra unghiilor.

Mai mulți factori pot afecta frumusețea unghiilor. Din cauza utilizării intensive a ojei sau a deficienței de vitamine, unghiile se pot îngălbeni.

Pentru a le înălbi și ale reda strălucirea, pasta de dinți se dovedește a fi soluția ideală.

Nu mai arunca niciodată coaja castraveților: 5 beneficii pentru sănătate. De ce să o amesteci cu o lingură de iaurt

Pasta de dinți este folosită zilnic în timpul periajului dinților. Acest produs este esențial pentru igiena orală, dar poate face minuni și pentru unghii tale, mai ales atunci când acestea devin galbene. Pentru a scăpa de petele galbene de pe unghii, încearcă trucul cu pasta de dinți.

Cum să-ți albești unghiile cu pastă de dinți?

Dacă curăța și albește dinții, pasta poate face același lucru și cu unghiile. Pe lângă faptul că le reface culoarea naturală, pasta de dinți redă strălucire unghiilor. Desigur, acest truc nu va funcționa pe unghiile bolnave.

În acest caz, se recomandă să apelezi la un specialist pentru a descoperi originea problemei. Într-adevăr, unghiile galbene pot fi un simptom al unor patologii precum psoriazisul, diabetul, icterul.

Se întâmplă ca unghiile să își schimbe culoarea atunci când sunt prea des acoperite cu ojă. Pasta de dinți poate fi folosită pentru a curăța unghiile și a le reda strălucirea. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să pui puțină pastă de dinți pe o periuță veche și o freci ușor unghiile.

Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

Trebuie să freci unghiile timp de 30 de secunde, apoi clătește-le. Pasta de dinți va curăța și albi unghiile. Pentru o eficiență mai mare, poți amesteca pasta de dinți cu ulei de cocos. Bogat în vitamina E, uleiul de cocos este un antioxidant esențial pentru unghiile casante și fragile.

Alte sfaturi pentru a curăța și a da strălucire unghiilor

Poți pregătiți acasă un produs de curățare a unghiilor. Pe lângă pasta de dinți, care are un efect minune asupra unghiilor, și alte ingrediente fac posibilă obținerea de unghii albe și strălucitoare.

Lămâia este un aliat formidabil pentru păstrarea culorii naturale a unghiilor. Datorită acidității sale, lămâia este un adevărat demachiant natural. Pe unghii, va avea un efect  incredibil de albire. Puteți pregăti un bol cu suc de lămâie și ulei de migdale dulci.

Consumă acest aliment în fiecare zi, dacă vrei să trăiești 100 de ani

 

Înmoaie unghiile în acest amestec și ține-le cincisprezece minute.Procedând astfel, unghiile vor fi rehidratate și vor recăpăta un alb natural. Această procedură trebuie repetată o dată sau de două ori pe săptămână pentru un rezultat bun. De asemenea, îți poți freca unghiile cu o jumătate de lămâie.

Oțetul alb, aliat pentru curățarea și albirea unghiilor. Dacă nu ai acasă o lămâie, oțetul alb o poate înlocui perfect. Înmoaie o cârpă de bumbac în oțet, apoi aplic-o pe unghiile galbene. Este posibil să pregătiți o baie ușoară de oțet alb și să-ți înmoi unghiile în ea pentru câteva minute. Pe lângă curățarea unghiilor, acest produs le va sublima și le va reda strălucirea.

Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea

Bicarbonatul de sodiu pentru frumusețea unghiilor. Folosit și pentru albirea dinților, bicarbonatul de sodiu  poate fi aplicat și pe unghii. Doar pune puțin din această pudră pe o periuță de dinți uzată și freacă ușor unghiile. Acest truc nu doar că va curăța unghiile, dar și le va albi.

Dacă este necesar, repetă procedura, de data aceasta amestecând pulberea de bicarbonat de sodiu cu peroxid de hidrogen. Aplică pasta obținută pe unghii și așteaptă zece minute înainte de a le clăti.

După cum ai văzut, pentru a avea unghii frumoase, trebuie să adoptați unele trucuri pe care să le folosești regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel