Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nouă plante miraculoase te scapă de cariile dentare. Foto: Freepick@Racool_studio
Nouă plante miraculoase te scapă de cariile dentare. Foto: Freepick@Racool_studio

Nouă plante miraculoase te ajută să scapi ușor de cariile dentare. Conform statisticilor, de la vârsta de 5 ani, copiii au în medie trei dinți cariați.  

Cercetătorii susțin că toate cariile dentare încetează să apară la sfârșitului adolescenței, deoarece organismul dezvoltă imunitate la bacteriile care le provoacă.  

Cariile erau o problemă și mai gravă înainte ca fluorul să fie adăugat în apa potabilă. Din cele mai vechi timpuri, s-au făcut eforturi mari pentru a identifica ierburile care ar putea ajuta la menținerea  dinților sănătoși. Și, într-un final, au fost identificate nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare. 

Scorțișoara, condimentul eficient pentru Candidoză. 9 motive pentru care să o consumi. Scade glicemia, previne boala Alzheimer și HIV

Ceai. Această plantă conține o serie de substanțe complexe, a căror acțiune combinată are ca efect prevenirea cariilor. Rata sa de fluor protejează și dinții. Ceaiul verde poate conține mai mult fluor decât ceaiul negru. Pentru a beneficia de o acțiune preventivă și cu adevărat eficientă doar din fluorul conținut de ceai, ar trebui să bei circa trei căni de ceai pe zi.

Pentru a-ți îndulci ceaiul, folosește lemn dulce în loc de zahăr, care nu este atât de nociv pentru dinți. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină rădăcină uscată de lemn dulce în ceainic, împreună cu ceaiul tău preferat.

10 alimente bune pentru ficat. Consumă-le și te vei simți mai bine. La ce trebuie să ai mare grijă

Alune. Cercetătorii au demonstrat că alunele sunt mai puțin susceptibile de a provoca carii decât fructele uscate, chipsurile, biscuiții integrali, fructele, ciocolata și orice altă gustare care conține zahăr.

Laur. Frunzele de dafin conțin cineol, o substanță chimică cu proprietăți bactericide puternice care este utilizată în compoziția anumitor paste de dinți. Verifica ca dafinul să fie menționat printre componentele produsului pe care îl cumperi dacă vrei să profiți de potențialul plantei.

Printre cele nouă plante miraculoase se află și lemnul dulce. Lemnul dulce conține un îndulcitor natural bactericid și fără zahăr numit glicirizină, precum și indol, o substanță complexă cu efecte anti-carii deosebit de puternice.

Hreanul cu miere, siropul potrivit pentru tuse. Cum se prepară și care sunt contraindicațiile

Sanguinaria (mac canadian cu suc roșu). Multe studii au demonstrat că produsele care conțin rădăcina acestei plante pot reduce, în doar opt zile, cantitatea plăcii dentare. Planta conține o substanță complexă numită sanguinarină, care pare să fie cauza acestei scăderi a plăcii dentare. Rădăcina  plantei se leagă chimic de placa dentară și o împiedică să adere la dinți. Deoarece placa dentară nu apare doar cauza cariilor, ci și a gingivitei, Sanguinaria este un remediu și pentru adulții care suferă de gingivită.

Stevia. Această plantă cu gust dulce, originară din Paraguay, este un alt îndulcitor natural gustos. Cumpără un pachet de ierburi uscate și folosește un vârf de cuțit ori de câte ori dorești să-ți îndulcești băuturile. 

Detox după sărbători. 3 trucuri pe care trebuie să le știi. Rezultate în 7 zile

Frasinul spinos american (Zanthoxylum americanum). Această plantă este cunoscută pentru reducerea durerii durerilor de dinți. De asemenea, conține o substanță chimică bactericidă, care poate ajuta la prevenirea cariilor dentare. În cazul unei dureri de dinți, poți  prepara un ceai concentrat de plante pentru a face gargară.

Chaparral (Larrea divaricata). Chaparral este un remediu popular, care a fost folosit  pentru a calma durerile de dinți. Un studiu a demonstrat că această plantă, folosită ca apă de gură, reduce cariile cu 75%. În plus, cercetătorii au descoperit în chaparral o substanță complexă, care este un antiseptic puternic. Tot ce trebuie să faci este să pregătești un ceai pe care îl vei folosi ca apă de gură. Asigură-te că îl scuipi și nu-l înghiți, deoarece este toxic.

Băutura considerată cel mai puternic somnifer natural. Topește grăsimea de pe burtă și previne tumorile la colon

Printre cele nouă plante miraculoase se află și smirna (Commiphora, mirul). Utilizările antiseptice ale mirului datează din timpurile biblice. Tinctura de smirnă are putere deodorantă și antiseptică și poate fi folosită ca apă de gură.

Apa de gură antiseptică pe bază de plante

Utilizează această apă de gură după masa de seară. Tot ce trebuie să faci este să-ți clătești energic gura cu câteva înghițituri din acest preparat. Dacă îți plac poțiunile din plante, nu ezita să o înghiți: o să vezi că este delicioasă.

Acest amestec conține mai mult de 20 de substanțe antiseptice complexe și poate ajuta la prevenirea cariilor dentare.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 litri de vodcă,

2 linguri de eucalipt uscat,

2 linguri de cardamom,

2 linguri de rozmarin,

2 linguri de mentă,

1 lingură mentă sălbatică,

1 lingură de cimbru.

Într-un borcan de sticlă, amestecă ierburile uscate și vodca. Borcanul se închide și se lasă la  macerat o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel