Băutura considerată cel mai puternic somnifer natural. Topește grăsimea de pe burtă și previne tumorile la colon

Băutura considerată cel mai puternic somnifer natural - Foto: Freepick @azerbaijan_stock
Băutura considerată cel mai puternic somnifer natural - Foto: Freepick @azerbaijan_stock

Care e băutura considerată cel mai puternic somnifer natural. Are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate.

Această băutură nu doar că este delicioasă și răcoritoare, dar oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Mai mult, este bogată în nutrienți precum potasiu sau fier și are 120 de calorii per porție.

Iată 7 motive pentru care trebuie să o consumi

VEZI ȘI: Obiceiul zilnic care crește riscul de Alzheimer și demență. Îl facem cu toții și habar nu aveam

Această băutură este considerată cel mai puternic somnifer, diminuează durerile și inflamațiile  și stimulează imunitatea. 

Ei bine, este vorba despre sucul de cireșe. Da, poate părea surprinzător, însă uite ce beneficii dovedite are această băutură.

- Menține tensiunea arterială și ajută la recuperarea după antrenament

Sucul de cireșe poate ajuta la recuperarea post-exercițiu. Acesta este bogat în mod natural în potasiu, care conduce impulsurile electrice în tot corpul.

Acest mineral ajută, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale, a hidratării, a recuperării musculare, a impulsurilor nervoase, a digestiei, a ritmului cardiac și a echilibrului pH-ului. Cireșele conțin aproximativ 330 mg de potasiu per ceașcă, ceea ce reprezintă aproape 10 la sută din valoarea zilnică recomandată.

- Combate inflamația și durerile cauzate de artrită

Cercetările arată că antioxidanții din sucul de cireșe amare pot reduce durerea și inflamația cauzate de osteoartrită.

Un studiu din 2012 citat de Healthline, a arătat că consumul de suc de cireșe de două ori pe zi, timp de 21 de zile, a redus durerea resimțită de persoanele cu osteoartrită. Testele de sânge au arătat, de asemenea, că aceștia au experimentat semnificativ mai puțină inflamație.

- Reduce umflarea

VEZI ȘI: Heimlich și auto-Heimlich, tot ce trebuie să știi. Ce faci dacă ești singur și te îneci cu mâncare. Ciuhodaru: Toți ar trebui să știm să facem asta!

Atunci când oamenii resimt durere din cauza umflăturilor, ei apelează adesea la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Cu toate acestea, efectele acestor medicamente pot fi dăunătoare, mai ales atunci când le luați prea des sau când aveți alergii.

Un studiu din 2004 a constatat că suplimentele de suc de cireșe pot reduce inflamația și comportamentul legat de durere la animale, fiind promițătoare ca tratament pentru umflături la oameni.

- Stimulează imunitatea

La fel ca toate fructele și legumele, cireșele au un puternic pumn antioxidant și antiviral. Flavonoidele, un tip de antioxidant din sucul de cireșe, sunt produse de plante pentru a lupta împotriva infecțiilor. 

Cercetările arată că aceste substanțe chimice pot avea un impact semnificativ asupra funcției sistemului imunitar.

- Reglează metabolismul și luptă împotriva grăsimilor

Există unele dovezi la animale care arată că cireșele amare pot ajuta la reglarea metabolismului organismului și a capacității de a pierde grăsime corporală abdominală.

Un studiu a arătat că antocianinele, un tip de flavonoide responsabile de culoarea roșie a cireșelor, acționează împotriva dezvoltării obezității.

Un alt studiu efectuat pe șobolani a constatat că cireșele amare pot ajuta la reducerea inflamației și a grăsimii abdominale și la scăderea riscului de sindrom metabolic.

- Te ajută să dormi. Considerat un somnifer puternic

Proprietățile antiinflamatorii ale sucului de cireșe combinate cu un strop de melatonină care reglează somnul te pot ajuta să dormi mai bine, potrivit unui mic studiu din 2010. 

Rezultatele sugerează că sucul de cireșe amare are efecte similare cu cele ale medicamentelor împotriva insomniei, precum valeriana sau melatonina, asupra adulților în vârstă.

- Blochează dezvoltarea cancerului

VEZI ȘI: Supa considerată antibiotic. Are de 100 de ori mai multă putere decât un antibiotic. Susține ficatul, previne boala Alzheimer și scade tensiunea

Într-un studiu realizat în 2003, cercetătorii au comparat sucul de cireșe cu antiinflamatoarele nesteroidiene, care este cel mai comun tratament antiinflamator preventiv pentru tumorile de colon. 

Deși este un studiu pe animale, este de remarcat faptul că sucul de cireșe, spre deosebire de antiinflamatoarele nesteroidiene, a redus creșterea celulelor canceroase.

Chiar și fără antioxidanții și nutrienții săi, sucul de cireșe este delicios de acrișor și răcoritor. Încercați să înlocuiți sucurile și băuturile sportive cu ceva care poate face cu adevărat diferența pentru sănătatea dumneavoastră.

Majoritatea soiurilor de cireșe sunt alese pentru cât de frumoase sunt. Multe dintre ele nici măcar nu produc cireșe adevărate! Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina A și vitamina C.

VEZI ȘI: Cât timp trebuie să fierbi legumele. Greșeala imensă pe care ai făcut-o până acum. Cât timp se fierb, de fapt, cartofii și morcovii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel