Consumă acest aliment în fiecare zi, dacă vrei să trăiești 100 de ani
Consumă acest aliment și vei avea o viață lungă și sănătoasă. Un studiu a dezvăluit alimentul care trebuie mâncat zilnic, dacă vrei să trăiești 100 de ani.
Mâncarea este importantă pentru persoanele care își doresc să aibă o viață îndelungată. Un studiu a numit ce aliment trebuie consumat zilnic, dacă vrei să trăiești 100 de ani
Studiul care a fost publicat în Circulation a urmărit, timp de 18 ani, mai mulți participanți. O parte a urmat o dietă occidentală, adică bogată în carne roșie, alimente procesate, cereale rafinate și zahăr, iar cealaltă parte - o dietă mai sănătoasă, compusă în principal din leguminoase, legume, fructe și cereale integrale.
Cercetătorii au descoperit că la persoanele care au dieta compusă în principal din leguminoase, legume, fructe și cereale integrale scădere cu 17% a riscului total de mortalitate și un risc cu 28% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare.
5 alimente care ajută la topirea grăsimii viscerale. Sunt eficiente și pentru protejarea inimii
Persoanele care urmau dieta occidentală au avut o creștere cu 21% a mortalității totale și o creștere cu 22% a mortalității provocate de bolile cardiovasculare.
Deci, dacă dieta joacă un rol-cheie, care sunt cele mai bune alimente care trebuie consumate? Potrivit nutriționiștilor, unul dintre cele mai bune alimente care trebuie consumat, dacă vrei să trăiești 100 de ani, este fasolea.
Cercetătorii au studiat zonele din lume cu cel mare număr de persoane, care au ajuns la 100 de ani, și au găsit multe asemănări în alimentație și stilul de viață. Una dintre aceste asemănări este consumul de leguminoase .
Ulterior, având în vedere aceste descoperiri, cercetătorii au creat ceea ce este cunoscut sub numele de Dieta Zonei Albastre (Blue Zone Diet), pentru a oamenii să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă.
Există mai mulți numitori comuni în aceste regiuni, cum ar fi alimentația sănătoasă pe bază de plante, un stil de viață activ și un consum moderat de alcool, potrivit American Journal of Lifestyle Medicine.
Cercetătorii Blue Zone Diet au mai descoperit că oamenii din aceste zone, care au ajuns la 100 de ani, consumau, zilnic, un bol plin de fasole.
De ce fasolea este atât de importantă?
Fasolea este bogată în proteine și fibre vegetale și aproape că nu conține grăsimi. Într-un bol de fasole neagră există 15 grame de proteine, 15 grame de fibre și mai puțin de un gram de zahăr și grăsimi.
Patru semne că trebuie să renunți la cafea pentru un timp
Fibrele din fasole reduc riscul de depresie, hipertensiune arterială, diabet și chiar demență, potrivit Societății Gerontologice din America. Prin urmare, asigură 0 viață mai lungă și mai sănătoasă.
Fasolea conține un antioxidant puternic, numit polifenol, un compus eficient pentru îmbătrânirea sănătoasă. Potrivit unei recenzii din Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, polifenolul se găsește în multe tipuri diferite de fasole (fasolea neagră și roșie) și are proprietăți antiinflamatoare, antidiabetice, anti obezitate și proprietăți cardio protectoare.
Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea
Având în vedere beneficiile importante ale fasolei, este esențial să o incluzi în dieta ta, astfel încât să obții proteine, fibre și antioxidanți care te vor ajuta să trăiești o sută de ani.
La micul dejun poți prepara o omletă cu fasole neagră iar la prânz - o iahnie din fasole albe. O alta idee este să folosești fasolea ca și garnitură împreuna cu legume.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
