Consumă acest aliment în fiecare zi, dacă vrei să trăiești 100 de ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Consumă acest aliment în fiecare zi, dacă vrei să trăiești o 100 de ani. Foto: Freepick @wayhomestudio
Consumă acest aliment în fiecare zi, dacă vrei să trăiești o 100 de ani. Foto: Freepick @wayhomestudio

Consumă acest aliment și vei avea o viață lungă și sănătoasă. Un studiu a dezvăluit alimentul care trebuie mâncat zilnic, dacă vrei să trăiești 100 de ani.

Mâncarea este importantă pentru persoanele care își doresc să aibă o viață îndelungată. Un studiu a numit ce aliment trebuie consumat zilnic, dacă vrei să trăiești 100 de ani

Studiul care a fost publicat în Circulation a urmărit, timp de 18 ani, mai mulți participanți. O parte a urmat o dietă occidentală, adică bogată în carne roșie, alimente procesate, cereale rafinate și zahăr, iar cealaltă parte - o dietă mai sănătoasă, compusă în principal din leguminoase, legume, fructe și cereale integrale.

Cercetătorii au descoperit că la persoanele care au dieta compusă în principal din leguminoase, legume, fructe și cereale integrale  scădere cu 17% a riscului total de mortalitate și un risc cu 28% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

5 alimente care ajută la topirea grăsimii viscerale. Sunt eficiente și pentru protejarea inimii

Persoanele care urmau dieta occidentală au avut o creștere cu 21% a mortalității totale și o creștere cu 22% a mortalității provocate de bolile cardiovasculare.

Deci, dacă dieta joacă un rol-cheie, care sunt cele mai bune alimente care trebuie consumate? Potrivit nutriționiștilor, unul dintre cele mai bune alimente care trebuie consumat, dacă vrei să trăiești 100 de ani, este fasolea.

Cercetătorii au studiat zonele din lume cu cel mare număr de persoane, care au ajuns la 100 de ani, și au găsit multe asemănări în alimentație și stilul de viață. Una dintre aceste asemănări este consumul de leguminoase .

Supa care topește grăsimea și te ajută să slăbești. Rețeta de care sigur te vei îndrăgosti. Ai nevoie de 3 ingrediente de bază

Ulterior, având în vedere aceste descoperiri, cercetătorii au creat ceea ce este cunoscut sub numele de Dieta Zonei Albastre (Blue Zone Diet), pentru a oamenii să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Există mai mulți numitori comuni în aceste regiuni, cum ar fi alimentația sănătoasă pe bază de plante, un stil de viață activ și un consum moderat de alcool, potrivit American Journal of Lifestyle Medicine.

Cercetătorii Blue Zone Diet au mai descoperit că oamenii din aceste zone, care au ajuns la 100 de ani, consumau, zilnic, un bol plin de fasole.

De ce fasolea este atât de importantă?

Fasolea este bogată în proteine ​​și fibre vegetale și aproape că nu conține grăsimi. Într-un bol de fasole neagră există 15 grame de proteine, 15 grame de fibre și mai puțin de un gram de zahăr și grăsimi.

Patru semne că trebuie să renunți la cafea pentru un timp

Fibrele din fasole reduc riscul de depresie, hipertensiune arterială, diabet și chiar demență, potrivit Societății Gerontologice din America. Prin urmare, asigură 0 viață mai lungă și mai sănătoasă.

Fasolea conține un antioxidant puternic, numit polifenol, un compus eficient pentru îmbătrânirea sănătoasă. Potrivit unei recenzii din Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, polifenolul se găsește în multe tipuri diferite de fasole (fasolea neagră și roșie) și are proprietăți antiinflamatoare, antidiabetice, anti obezitate și proprietăți cardio protectoare.

Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea

Având în vedere beneficiile importante ale fasolei, este esențial să o incluzi în dieta ta, astfel încât să obții proteine, fibre și antioxidanți care te vor ajuta să trăiești o sută de ani. 

La micul dejun poți prepara o omletă cu fasole neagră iar la prânz  - o iahnie din fasole albe. O alta idee este să folosești fasolea ca și garnitură împreuna cu legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel