Supa care topește grăsimea și te ajută să slăbești. Rețeta de care sigur te vei îndrăgosti. Ai nevoie de 3 ingrediente de bază

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Supă - Foto: Freepick @stockking
Supă - Foto: Freepick @stockking

Îți dorești să scapi rapid de kilogramele în plus și să ai o siluetă de invidiat? Iată rețeta de supă care te scapă de kilograme.

Un program alimentar, conceput de nutriționistul francez Nathalie Negro, face din supă cel mai bun aliat al persoanelor care doresc să slăbească repede și sănătos. 

Supele îmbină multe avantaje: oferă vitamine și minerale fără a supraîncărca organismul, hidratează organismul și favorizează senzația de sațietate. 

Studiile au arătat ca o supă îți permite să consumi mai puține calorii în timpul mesei, ba chiar și în timpul următoarelor. Însă, pentru o dietă eficientă, nu trebuie să te mulțumești cu un bulion slab. Rețetele copioase trebuie integrate în meniuri variate și echilibrate, precum cele propuse de  nutriționistul Nathalie Negro.

Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea

În această dietă cu supă, expertul acordă un loc important leguminoaselor (linte, mazăre despicată, fasole albă și roșie, năut). 

"În primul rând, pentru varietate, pentru a păstra plăcerea de a mânca", argumentează Nathalie Négro.

Apoi, leguminoasele furnizează mai multe fibre și proteine ​​decât amidonul. În fine, ele joacă un rol de prebiotice, adică ne mențin microbiota intestinală sănătoasă, care intervine în reglarea greutății.  

Atunci când cumperi o supă, gata făcută, alege-o întotdeauna pe cea mai puțin sărată. De asemenea,  optează pentru supele care conțin multe legume.

Creșterea în greutate în perioada iernii, cauze. Ce să faci ca să nu mai acumulezi kilograme în plus

Câtă supă ar trebui să consumi la o masă?

La o masă poți consuma un bol de supă de dimensiune standard, adică aproximativ 250 ml, nu mai mult, chiar dacă îți este foarte foame.

Dacă îți umpli stomacul cu 1/2 litru de supă, te vei sătura instantaneu, dar riști să nu mănânci suficiente alte alimente esențiale: alimente bogate în amidon sau carne. Apoi vei fi expus la pofte și, prin urmare, la gustări între mese.

Supele care conțin doar bulion nu sunt recomandate de nutriționistul Nathalie Négro, deoarece te înfometează și vei compensa mai târziu. În plus, nu există procesul de mestecat.

Este esențial să simțiți plăcerea mesei și se te saturi. Bulionul nu oferă toți nutrienții, cum ar fi proteinele, de unde riscul pierderii musculare. Pe scurt, te poți mulțumim de bulion doar atunci când îți dorești o cină ușoară, după o masă copioasă.

Crash diet, dieta rapidă care te dezumflă. Mărgărit: Se reduc balonarea și retenția de apă

Poți oare slăbi cu un program atât de atractiv? Da, deoarece este vorba despre găsirea unui echilibru nutrițional bun după perioada sărbătorilor de iarnă. 

Prepară o supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir

Supa de pui este nelipsită de pe mese, mai ales iarna. Fiecare gospodină are propria sa rețetă pentru prepararea supei de pui. Dacă ști gata să experimentezi, încearcă ceva nou.

Pentru această supă de pui vei folosi lămâie, ghimbir și mai multe tipuri de ardei. Supa va fi bogată în vitamine, și te va încălzi, ceea ce este au avantaj în sezonul rece. 

Ingrediente:

- pulpe de pui - 1 kg,

- ceapă - 2 bucăți, 

- morcovi - 2 bucăți,

- țelină - 2 bucăți,

- căpățână de usturoi - 1 bucată,

- ardei iute - 1 bucată,

- ghimbir - 2 bucăți mici,

- pătrunjel - 1 legătură,

- semințe de coriandru - 1 lingură,

- sare și piper negru - după gust,

- lămâi - 2 bucăți.

Modul de preparare

Ceapa curățată și morcovii se taie rondele.

Țelina curățată se toacă grosier. Usturoiul se zdrobește, iar ardeiul iute se taie fâșii.

Ghimbirul se curăță ușor și se toacă, iar lămâia se taie felii.

Într-o oală mare cu apă se pune, la fiert, carnea de pui. Nu uita să aduni spuma. Carnea fiartă de pui se scoate din oală și, în bulionul din oală, se adaugă ceapa, morcovul, țelina, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, pătrunjelul, coriandru. Se condimentează cu sare și piper. Acoperă oala și fierbe supa circa 30 de minute.

8 băuturi la care să renunți pentru a scăpa de kilogramele în plus. Printre acestea se află și cele alcoolice

Între timp, carnea se scoate de pe oase, se toacă și se pune înapoi în oală. Supa se mai fierbe 10 minute. Când supa este gata, feliile de lămâie se împart în boluri, iar deasupra se toană câte un polonic de supă de pui. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel