Patru semne că trebuie să renunți la cafea pentru un timp

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru semne ca trebuie sa renunti la cafea - Foto: Freepick @garetsvisual
Patru semne ca trebuie sa renunti la cafea - Foto: Freepick @garetsvisual

Patru semne își sugerează că trebuie să renunți, o perioadă, la cafea. 

Dimineața începe cu o ceașcă de cafea. Această băutură delicioasă te ajută să te trezești, să te înveselești și să te simți mai bine. Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent la această băutură, deoarece abuzul poate dăuna sănătății.  

Cafeaua conține mulți compuși biologic activi, inclusiv cofeina. O cană conține aproximativ 100 de miligrame din această substanță. Cercetătorii consideră că 400 de miligrame de cofeină este o doză sigură. Adică poți bea cam patru căni pe zi fără teamă. O singură porție de cofeină ar trebui să depășească 200 de miligrame. Dar și aici totul este individual.

Nouă plante miraculoase care te scapă de cariile dentare: iată care sunt acestea

Când ar trebui să bei mai puțină cafea?

Medicii evidențiază patru semne care indica că este timpul să reduci consumul acestei  băuturi delicioase sau să renunți complet la ea pentru un timp.

Arsuri la stomac. Cofeina relaxează sfincterul esofagian inferior. Aceasta, la rândul său, deschide calea pentru acidul gastric din stomac în esofag.

Antibioticul natural care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva bacteriilor. Cum îl prepari acasă

Probleme de somn. Este necesar să încetezi se bei cafea cu aproximativ șase ore înainte de culcare, deoarece acest lucru îți va asigura o odihnă sănătoasă și deplină.

Sindromul de dependență. Dacă simți că nu poți începe ziua fără această băutură, atunci ți-ai dezvoltat o dependență. Medicii spun că trebuie să scapi, treptat de această dependență. Redu, de fiecare dată, doza de cofeină consumată până când dependența dispare complet.

Ananasul, benefic pentru detoxifierea ficatului. Cum trebuie consumat și cât timp

Creșterea în greutate. Cafeaua provoacă o senzație de sațietate, așa că o persoană, care bea o ceașcă din această băutură, poate refuza o masă completă. Cu toate acestea, atunci când această senzație de sațietate dispare, foamea poate fi simțită foarte acut. Acest lucru duce adesea la supraalimentare și la creșterea în greutate.

Adulții sănătoși ar trebui să consume până la 400 miligrame (mg) de cofeină pe zi, care pare a fi cantitatea ideală de consumat. Aceasta este aproximativ cantitatea de cofeină din patru cești de cafea gata preparată.

Atunci când cantitatea de cafea pe care ați băut-o este prea mare, organismul transmite anumite semnale. Printre semnalele principale se enumeră:

- insomnie, nervozitate și iritabilitate,

- palpitații ale inimii,

- tremur muscular.

Cele mai sănătoase două supe. Le-ai mâncat, dar habar nu aveai. De ce să nu mai pui niciodată smântână în supă sau ciorbă

Unele persoane sunt mai sensibili la cofeină, de aceea chiar și cantitățile mici pot provoca efecte nedorite, cum ar fi probleme cu somn. Persoanele care nu beau în mod regulat cofeina tind să fie mai sensibile la efectele sale. 

Iată o rețetă sănătoasă cu care poți înlocui ceașca de cafea 

Într-o tigaie se rumenesc, pe rând, două linguri de grâu, două linguri de fasole uscată, o lingură de năut, o lingură de cicoare și trei linguri de orez.

Ulterior, toate aceste ingrediente se amestecă și se prăjesc ușor în foarte puțin ulei de semințe de floarea-soarelui. Produsul obținut se lasă la răcit, după care se râșnește.  Pentru prepararea cafelei, se folosește o lingură cu vârf din produsul obținut pentru 400 ml de apă.

Lichidul obținut se lasă la fiert timp de 10 minute și nu trebuie consumat foarte fierbinte! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel