Antibioticul natural care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva bacteriilor. Cum îl prepari acasă
Antibioticul natural care luptă cu virușii și bacteriile poate fi făcut de fiecare dintre noi, chiar în propria bucătărie.
Cu toții suntem expuși în mod constant la germeni, viruși și bacterii. Într-adevăr, multe dintre aceste microorganisme trăiesc literalmente în interiorul nostru.
Desigur, în unele cazuri aceste organisme pot reprezenta un risc pentru sănătate și de aceea este foarte important să avem un sistem imunitar capabil să câștige.
Știm cu toții că alimentația este esențială pentru a ne menține sănătatea. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul unor alimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
Ananasul, benefic pentru detoxifierea ficatului. Cum trebuie consumat și cât timp
Iaurtul natural. Acest aliment este o sursă de neînlocuit de probiotice, care ne ajută să scăpăm de boli. Aceste bacterii bune, prezente în alimentele fermentate, stau la baza bunei funcționări a sistemului nostru de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. De aceea, ar trebui să consumăm, zilnic, câte două pahare de iaurt.
Ceaiul verde. O ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce cu un sfert riscul de gripă și răceală. Acest lucru se datorează catechinelor pe care ceaiul verde le conține. Catechinele sunt substanțe care ajută în lupta împotriva virușilor. De asemenea, ceaiul verde este un antioxidant puternic.
Creșterea în greutate în perioada iernii, cauze. Ce să faci ca să nu mai acumulezi kilograme în plus
Morcovii. Aceste legume colorate sunt bogate în carotenoide și ar trebui să facă întotdeauna parte din dieta noastră zilnică. Vitamina D (sau mai degrabă „vitaminele” D, care sunt un grup de prohormoni liposolubili care alcătuiesc un set de cinci vitamine) din morcovi reduc riscului de gripă și răceală.
Dacă odată cu venirea sezonului rece, te copleșesc răcelile, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei lapte, în care vei adăuga un ingredient secret.
Laptele auriu este o băutură care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, ce îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor. Este foarte simplu să prepari băutura magică. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz, de cocos, de migdale, de orez, de soia).
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal sau de vacă,
1,5 linguriță turmeric
1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),
2 boabe de piper negru (zdrobit),
1 lingură scorţişoară,
0,5 linguriță cardamom măcinat,
1 lingură de miere sau sirop de arțar.
Rețeta, pas cu pas
Pune laptele la fiert. Adaugă apoi toate condimentele în lapte, amestecă bine și lasă-l să se infuzeze cinci minute. Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă laptele auriu. Băutura magică nu trebuie consumată când are aproximativ 40 de grade.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
În plus, nu uita că principalele condimente, care trebuie consumate iarna sunt următoarele:
- cardamonul, care menține sănătatea rinichilor, întărește căldura digestivă, fiind capabil să elimine orice răceală din organism;
- nucșoara, care este bună pentru inimă, îmbunătățește apetitul și somnul;
- cuișoarele, care susțin stomacul, ficatul, ajută la eliminarea răcelii și îmbunătățesc pofta de mâncare);
- ghimbirul care stimulează digestia;
- scorțișoară și piperul negru.
-
-
Un nou vaccin Moderna, recomandat în UE16.12.2025, 20:26
-
Cele mai bune 6 ceaiuri pentru crampele menstruale16.12.2025, 19:13
-
-
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
