Antibioticul natural care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva bacteriilor. Cum îl prepari acasă

Antibioticul natural care luptă cu virușii și bacteriile poate fi făcut de fiecare dintre noi, chiar în propria bucătărie.
Cu toții suntem expuși în mod constant la germeni, viruși și bacterii. Într-adevăr, multe dintre aceste microorganisme trăiesc literalmente în interiorul nostru.
Desigur, în unele cazuri aceste organisme pot reprezenta un risc pentru sănătate și de aceea este foarte important să avem un sistem imunitar capabil să câștige.
Știm cu toții că alimentația este esențială pentru a ne menține sănătatea. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul unor alimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
Ananasul, benefic pentru detoxifierea ficatului. Cum trebuie consumat și cât timp
Iaurtul natural. Acest aliment este o sursă de neînlocuit de probiotice, care ne ajută să scăpăm de boli. Aceste bacterii bune, prezente în alimentele fermentate, stau la baza bunei funcționări a sistemului nostru de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. De aceea, ar trebui să consumăm, zilnic, câte două pahare de iaurt.
Ceaiul verde. O ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce cu un sfert riscul de gripă și răceală. Acest lucru se datorează catechinelor pe care ceaiul verde le conține. Catechinele sunt substanțe care ajută în lupta împotriva virușilor. De asemenea, ceaiul verde este un antioxidant puternic.
Creșterea în greutate în perioada iernii, cauze. Ce să faci ca să nu mai acumulezi kilograme în plus
Morcovii. Aceste legume colorate sunt bogate în carotenoide și ar trebui să facă întotdeauna parte din dieta noastră zilnică. Vitamina D (sau mai degrabă „vitaminele” D, care sunt un grup de prohormoni liposolubili care alcătuiesc un set de cinci vitamine) din morcovi reduc riscului de gripă și răceală.
Dacă odată cu venirea sezonului rece, te copleșesc răcelile, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei lapte, în care vei adăuga un ingredient secret.
Laptele auriu este o băutură care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, ce îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor. Este foarte simplu să prepari băutura magică. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz, de cocos, de migdale, de orez, de soia).
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal sau de vacă,
1,5 linguriță turmeric
1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),
2 boabe de piper negru (zdrobit),
1 lingură scorţişoară,
0,5 linguriță cardamom măcinat,
1 lingură de miere sau sirop de arțar.
Rețeta, pas cu pas
Pune laptele la fiert. Adaugă apoi toate condimentele în lapte, amestecă bine și lasă-l să se infuzeze cinci minute. Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă laptele auriu. Băutura magică nu trebuie consumată când are aproximativ 40 de grade.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
În plus, nu uita că principalele condimente, care trebuie consumate iarna sunt următoarele:
- cardamonul, care menține sănătatea rinichilor, întărește căldura digestivă, fiind capabil să elimine orice răceală din organism;
- nucșoara, care este bună pentru inimă, îmbunătățește apetitul și somnul;
- cuișoarele, care susțin stomacul, ficatul, ajută la eliminarea răcelii și îmbunătățesc pofta de mâncare);
- ghimbirul care stimulează digestia;
- scorțișoară și piperul negru.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.