Antibioticul natural care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva bacteriilor. Cum îl prepari acasă

Antibioticul natural care luptă cu virușii și bacteriile poate fi făcut de fiecare dintre noi, chiar în propria bucătărie.
Cu toții suntem expuși în mod constant la germeni, viruși și bacterii. Într-adevăr, multe dintre aceste microorganisme trăiesc literalmente în interiorul nostru.
Desigur, în unele cazuri aceste organisme pot reprezenta un risc pentru sănătate și de aceea este foarte important să avem un sistem imunitar capabil să câștige.
Știm cu toții că alimentația este esențială pentru a ne menține sănătatea. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul unor alimente, care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.
Ananasul, benefic pentru detoxifierea ficatului. Cum trebuie consumat și cât timp
Iaurtul natural. Acest aliment este o sursă de neînlocuit de probiotice, care ne ajută să scăpăm de boli. Aceste bacterii bune, prezente în alimentele fermentate, stau la baza bunei funcționări a sistemului nostru de apărare împotriva virușilor și bacteriilor. De aceea, ar trebui să consumăm, zilnic, câte două pahare de iaurt.
Ceaiul verde. O ceașcă de ceai verde pe zi poate reduce cu un sfert riscul de gripă și răceală. Acest lucru se datorează catechinelor pe care ceaiul verde le conține. Catechinele sunt substanțe care ajută în lupta împotriva virușilor. De asemenea, ceaiul verde este un antioxidant puternic.
Creșterea în greutate în perioada iernii, cauze. Ce să faci ca să nu mai acumulezi kilograme în plus
Morcovii. Aceste legume colorate sunt bogate în carotenoide și ar trebui să facă întotdeauna parte din dieta noastră zilnică. Vitamina D (sau mai degrabă „vitaminele” D, care sunt un grup de prohormoni liposolubili care alcătuiesc un set de cinci vitamine) din morcovi reduc riscului de gripă și răceală.
Dacă odată cu venirea sezonului rece, te copleșesc răcelile, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei lapte, în care vei adăuga un ingredient secret.
Laptele auriu este o băutură care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, ce îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor. Este foarte simplu să prepari băutura magică. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz, de cocos, de migdale, de orez, de soia).
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal sau de vacă,
1,5 linguriță turmeric
1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),
2 boabe de piper negru (zdrobit),
1 lingură scorţişoară,
0,5 linguriță cardamom măcinat,
1 lingură de miere sau sirop de arțar.
Rețeta, pas cu pas
Pune laptele la fiert. Adaugă apoi toate condimentele în lapte, amestecă bine și lasă-l să se infuzeze cinci minute. Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă laptele auriu. Băutura magică nu trebuie consumată când are aproximativ 40 de grade.
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie
În plus, nu uita că principalele condimente, care trebuie consumate iarna sunt următoarele:
- cardamonul, care menține sănătatea rinichilor, întărește căldura digestivă, fiind capabil să elimine orice răceală din organism;
- nucșoara, care este bună pentru inimă, îmbunătățește apetitul și somnul;
- cuișoarele, care susțin stomacul, ficatul, ajută la eliminarea răcelii și îmbunătățesc pofta de mâncare);
- ghimbirul care stimulează digestia;
- scorțișoară și piperul negru.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum scap de pofta de dulce
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!