Îngrijorarea excesivă, cum ne afectează și cum scăpăm de ea

Angela Sabău |
Data publicării:
Îngrijorarea excesivă ne afectează sănătata fizică și mentală
Îngrijorarea excesivă ne afectează sănătata fizică și mentală

Îngrijorarea excesivă și fără motiv poate crea probleme de sănătate fizică și psihică. O serie de sfaturi de la specialiști pot fi de ajutor.

Grijile exagerate pot afecta sănătatea, pe lângă faptul că dau anxietate. Indiferent dacă vă îngrijorați de problemele reale sau unele imaginare, grijile interferează cu somnul și calitatea vieții. Și, potrivit cercetărilor efectuate la Case Western Reserve University, îngrijorarea excesivă poate fi atît de intruziva încât să dăuneze și relațiilor importante, scrie medicalxpress.com.

Specialitii ne arată ce puteți face pentru a vă ușura de griji și a vă proteja sănătatea mentală și fizică.

Luați măsuri pentru grijile adevărate. De exemplu, dacă sunteți îngrijorat din cauza banilor la pensionare, încercați să aflați mai multe despre investiții. Lucrați cu un planificator financiar certificat pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.

Activitatea fizică îmbunătățește starea de spirit

Dacă sunteți îngrijorați în legătură cu o stare de sănătate sau cu un test medical care urmează să fie efectuat, nu vă fie frică să întrebați medicul, astfel încât să înțelegeți ce ați citit în documentele medicale și cum vă poate afecta dumneavoastră.

Pe de altă parte, dacă descoperi că vă îngrijoraț mereu, din orice, fără motiv real și nu puteți scăpa de acest obicei prost, încercați să faceți exerciții fizice, multe. Activitatea fizică îmbunătățește starea de spirit și de sănătate – asta va fi o grijă mai puțin.

De asemenea, puteți încerca „mindfulness”, o tehnică ce vă învață să trăiți momentul și să nu vă faceți griji despre "ce ar fi dacă". Există abordări de auto-ajutor pentru a încerca singur, sau puteți lucra cu un terapeut pentru a afla modalități de a vă dezactiva îngrijorarea prin redirecționarea atenției.

Oamenii care nu sunt copleșiți de îngrijorare utilizează gânduri sau acțiuni pozitive pentru a păstra cele negative la limită. Așadar, căutați activitățile pe care le puteți face pentru a vă distrage atenția, în loc să lăssai grijile să crească și să vă copleșească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel