Inimă, Institutul Inimii din Cluj: dotări de circa 10 milioane de lei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sală de operație
Sală de operație

Inimă. Institutul Inimii din Cluj-Napoca se va dota cu aparatură medicală în valoare de circa 10 milioane de lei, bani de la stat.

Inimă. „În acest an, ca urmare a fondurilor alocate de Ministerul Sănătății, beneficiem de suma de 10.553.000 lei, finanțare acordată pentru investiția în aparatură medicală de ultimă generație, echipamente care au lipsit din dotarea institutului sau care nu acoperă necesitățile actuale, datorită numărului tot mai mare și mai diversificat de investigații", precizează mamagerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, în următoarea perioadă se vor achiziționa echipamente complexe de care dispun, momentan, doar câteva centre din țară. Dintre acestea amintim: computer tomograf de ultimă generație, ecograf 4D de înaltă performanță, o stație de electrofiziologie modernă, aparate pentru circulație extracorporală, un aparat ECMO precum și alte asemenea dotări.

Achiziționarea aparatului ECMO ar transforma Institutul Inimii din Cluj-Napoca unul din cele 8 centre din țară prin care Ministerul Sănătății ar putea derula, din acest an, programul AP-ECMO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel