Peditel 1791, call center pediatric: bani de la Primăria Cluj

DCMedical Team |
Data publicării:
Peditel 1791, un call center pediatric, a primit finanțare nerambursabilă de la stat   FOTO: pexels.com
Peditel 1791, un call center pediatric, a primit finanțare nerambursabilă de la stat FOTO: pexels.com

Proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon" a primit 70.000 lei nerambursabili de la autoritățile clujene.

Peditel 1791, un call center pediatric, va primi în intervalul 2 mai- 31 iulie, 70.000 de lei nerambursabili de la autoritățile clujene pentru proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit non stop". Acesta este realizat sprijinul financiar al Consiliului Local Cluj Napoca și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj.

Call center pediatric: minim 15.000 de copii ajutați cu 70.000 lei

Cu acești bani, reprezentanții Fundației spun că minim 15.000 de copii vor avea acces gratuit la asistență medicală pediatrică prin telefon, non stop.

„În 2019 estimăm să ajutăm 100.000 de copii, oriunde s-ar afla, prin soluția inovatoare de telemedicină oferita de Peditel 1791", se arată într-un comunicat al Fundației.

Ce este Peditel 1791

Potrivit sursei citate, Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non–stop, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a Fundației Părinți din România.

Momentan, serviciul gratuit este deservit de 15 medici specialiști/primari. Aceștia lucrează în trei ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcționează non stop, dispune de 26 de protocoale medicale, o centrală telefonică tip VOIP și un soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Serviciul a fost gândit să ajute orice părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său. Reprezentanții Fundației subliniază că call centerul pediatric nu este o alternativă la 112.
Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numărul fix cu tarif normal +40377771111, sau național - apel cu tarif normal la 1791 în rețeaua - Vodafone, Orange, Telekom și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel