Aparatură medicală de 16 milioane de lei pentru Spitalul din Oradea

Adisa Codruț / 11 mai 2019 / 17:49
Sală de operație
Sală de operație

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă, 11 mai, că se va cumpăra aparatură medicală în valoare de 16 milioane de lei la Spitalul Judeţean din Oradea.

„Am fost la Spitalul Judeţean (n. r. din Oradea), pentru a vedea cum decurg lucrările şi am anunţat conducerea spitalului că acea comisie de evaluare, constituită din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă suma de 16 milioane de lei, pentru aparatură medicală. De asemenea, s-au mai alocat bani şi pentru Spitalul municipal şi pentru cele din judeţ - Salonta, Ştei, Beiuş, Băile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. În plus am avut o discuţie cu managerul spitalului şi vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatură medicală în judeţul Bihor, dacă există justificare foarte clară a nevoii de servicii medicale pentru care se achiziţionează echipamente. Acestea sunt veştile bune pe care le-am adus astăzi aici", a declarat ministrul Sorina Pintea, la finalul festivităţii de decernare a Premiilor Mozes Karoly, citată de Agerpres.

Cu cele 16 milioane de lei se vor cumpăra echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri şi ecografe.
Ministrul Sănătăţii a vizitat, de dimineaţă, şantierul pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean din Oradea, proiect iniţiat în 2015 cu finanţare de la Banca Mondială.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy