Spitalul Județean Tulcea, apel disperat: Avem nevoie de medici ATI!

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Județean Tulcea caută medici ATI. Foto: pagina spitalului
Spitalul Județean Tulcea caută medici ATI. Foto: pagina spitalului

Biroul Executiv al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate a lansat un apel disperat pentru criza de medici de la Spitalul Județean Tulcea. Unitatea medicală are nevoie de medici ATI, altfel Secția va fi închisa. Apelul disperat vine la doar câteva zile după cel al managerului spitalului care anunța, pe Facebook, ce oferă medicilor care vin la Tulcea.

„Vă rugăm, să dăm o mână de ajutor pentru colegii de la Spitalul Județean Tulcea unde este nevoie să fie angajați de urgență medici ATI! Spitalul lucrează în prezent cu doar doi medici ATI, care pot acoperi doar urgențele grave. În rest, pacienții sunt distribuiți către spitalele de urgență din județele vecine, respectiv Constanța și Galați! Uniunea TESA și Sindicatul TESA-MED Tulcea vă roagă să distribuiți acest mesaj, în speranța că vom putea găsi cel puțin un medic ATI care să dorească să lucreze în orașul TULCEA. Se asigură condiții foarte bune de cazare și masă și salariul foarte motivant, conform LEGII 153. Închiderea secției ATI la Tulcea ar avea o influență negativă foarte gravă asupra întregului personal din spital și ar pune în pericol pacienții din oraș și din județ care au nevoie de acest serviciu extrem de important", se arată în apelul transmis astăzi de Biroul Executiv al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Medicii interesați pot trimite un email la [email protected] sau tel – 0752.713.041 - Sindicatul TESA-MED -SJU Tulcea - dl.Iordache Marcel.

Ce condiții oferă Spitalul Județean Tulcea

Acesta vine la doar câteva zile după ce managerul Spitalului Județean, dr. Tudor Năstăsescu a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce condiții oferă medicilor care decid să vină la Tulcea.

„În atenția medicilor ATI,
Stimați colegi! Vă solicit ajutorul dumneavoastră pentru continuarea activității secției ATI din Tulcea. Vă oferim:
1. Spor de 85%,
2. Prime lunare prin Consiliul Județean Tulcea,
3. Cazare,
4. Program flexibil,
5. Secție ATI dotată corespunzător și colectiv prietenos.

Cei interesați mă pot contacta la tel. 0723217232. Cu respect, dr. Tudor Năstăsescu, manager SJU Tulcea, medic primar chirurgie generală", a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

În disperare de cauză, conducerea spitalului din Tulcea, unde sunt și alte secții care lucrează în regim de avarie - Oncologia, care are un singur specialist și Pediatria care nu are linie de gardă -, adusese, în martie, un medic ATI detașat pentru o lună de la un spital din București. Dar acesta s-a întors acasă, așa că secția e din nu la un pas de desființare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel