Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Chifteluțele sunt felul de mâncare perfect pentru o dietă sănătoasă.
Chiftelele în sos de roșii sunt o delicatesă de care te vei îndrăgosti. Poți face diferite tipuri de chiftele cu carne de vită sau pui și, fără îndoială, va fi un fel de mâncare pe care vei dori întotdeauna să îl repeți.
500g carne tocată (250g carne de vită și 250g carne de porc)
400g de roșii zdrobite
20g pesmet
1/2 pahar de vin roșu
2 căței de usturoi
1 morcov
1 ceapă medie
1 ouă
lapte
făină
sare
ulei
piper
Timp de preparare: aproximativ 45 de minute.
Calorii: 325 calorii (4 chiftele)
Curăță cățeii de usturoi și toacă-i foarte mărunt, apoi dă-i prin răzătoare.
Înmoaie pesmetul în aproximativ 5 sau 6 linguri de lapte și după ce îl lasși să se odihnească, într-un castron, adaugă usturoiul, pătrunjelul, oul și carnea. Condimentează și amestecă până obții un amestec omogen.
Formează bilele de chiftele. Dă-le prin făină, apoi prăjește-le în tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute, astfel încât sa fie maronii- aurii.
Odată făcute, pune-le pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Curăța ceapa și morcovul, taie legumele în bucăți foarte mici și adaugă încă un cățel de usturoi.
Călește ceapa, morcovul și usturoiul într-o cratiță cu 3 linguri de ulei, la foc foarte mic. Adaugă vinul roșu, lăsând să fiarbă 1 minut, pentru ca alcoolul să se evapore. Apoi adaugă roșia zdrobită și mai lasă la gătit aproximativ 20 de minute, amestecând foarte ușor. În cele din urmă, adaugă chiftelele pe care le fierbi încă aproximativ 9 minute cu capacul pus.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.