Învață să gătești CORECT chifteluțe în sos de roșii. Rețetă ca la mama acasă
Chifteluțele sunt felul de mâncare perfect pentru o dietă sănătoasă.
Chiftelele în sos de roșii sunt o delicatesă de care te vei îndrăgosti. Poți face diferite tipuri de chiftele cu carne de vită sau pui și, fără îndoială, va fi un fel de mâncare pe care vei dori întotdeauna să îl repeți.
Ingrediente pentru 4 persoane:
500g carne tocată (250g carne de vită și 250g carne de porc)
400g de roșii zdrobite
20g pesmet
1/2 pahar de vin roșu
2 căței de usturoi
1 morcov
1 ceapă medie
1 ouă
lapte
făină
sare
ulei
piper
Timp de preparare: aproximativ 45 de minute.
Calorii: 325 calorii (4 chiftele)
Mod de preparare:
Curăță cățeii de usturoi și toacă-i foarte mărunt, apoi dă-i prin răzătoare.
Înmoaie pesmetul în aproximativ 5 sau 6 linguri de lapte și după ce îl lasși să se odihnească, într-un castron, adaugă usturoiul, pătrunjelul, oul și carnea. Condimentează și amestecă până obții un amestec omogen.
Formează bilele de chiftele. Dă-le prin făină, apoi prăjește-le în tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute, astfel încât sa fie maronii- aurii.
Odată făcute, pune-le pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Curăța ceapa și morcovul, taie legumele în bucăți foarte mici și adaugă încă un cățel de usturoi.
Călește ceapa, morcovul și usturoiul într-o cratiță cu 3 linguri de ulei, la foc foarte mic. Adaugă vinul roșu, lăsând să fiarbă 1 minut, pentru ca alcoolul să se evapore. Apoi adaugă roșia zdrobită și mai lasă la gătit aproximativ 20 de minute, amestecând foarte ușor. În cele din urmă, adaugă chiftelele pe care le fierbi încă aproximativ 9 minute cu capacul pus.
-
-
-
-
-
5 limite de care ai nevoie pentru a-ți proteja sănătatea mintală22.12.2025, 17:00
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
