Invenția anului: Aplicația mobilă ce poate detecta anemia. Nu mai este necesară recoltarea sângelui

Cătălina Burghelea / 05 dec 2018 / 10:18

O fotografie a unghiilor tale ar putea dezvălui anemia. Oamenii de știință au creat o nouă aplicație pentru telefonul mobil care poate măsura numărul de celule roșii din sânge fără un test de sânge.

O aplicație inovatoare pentru telefoane mobile permite oamenilor să se testeze pentru anemie fără să se faca analize de sânge, arată un nou studiu.

Dezvoltat de un student la inginerie al Universității Emory cu tulburări de sânge, noua aplicație scanează fotografiile făcute la unghii pentru a masura cantitatea de hemoglobină.

Culoarea țesutului de sub unghii este relevantă deoarece nu este influențată de melanină. Aceasta variază în funcție de compoziția sângelui, mai degrabp decât în funcție de nuanța pielii ori bronz.

Anemie - cauze

Există o serie de cauze genetice pentru anemie și pentru unele dintre cele mai grave forme, sunt necesare teste sanguine regulate pentru a determina cât de frecvente sunt transfuziile de sânge. Dar noua aplicație a demonstrat costuri mai reduse și scutirea de a fi înțepat de ac.

Anemia este extrem de frecventă, afectând aproximativ trei milioane de americani în fiecare an. Apare atunci când cineva are o cantitate mică de fier în sânge, un ingredient cheie pentru producerea de globule roșii care permit coagularea, ceea ce ne împiedică să pierdem cantități excesive de sânge.

Aceste perioade temporare de anemie sunt de obicei destul de ușor de detectat, diagnosticat și tratat.

Majoritatea oamenilor devin palizi, slabi, obosiți, avand, uneori, limba umflată și netedă.

Adesea problema poate fi rezolvată cu suplimente de fier, dar dacă persistă deficiența de fier, unii ar putea avea nevoie de intervenții chirurgicale sau transfuzii de sânge.

Dar pentru unii, condiția este cronică și poate deveni amenințătoare pentru viață.

Acuratețe egală cu testele de sânge din spitale

"Aceasta este o aplicație independentă a cărei acuratețe este egală cu testele de sânge făcute în spitale, fără a fi nevoie să extragem sânge", rezumă medicul Dr Wilbur Lam.

Aplicația ar putea fi utilă, cu precădere, femeilor gravide sau aflate la menstruație, în special predispuse la anemie, spun cercetătorii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy