Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, investiții majore

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea ministrul Sănătății, a participat la lansarea proiectului de investiții de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol
Sorina Pintea ministrul Sănătății, a participat la lansarea proiectului de investiții de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

Sanatoriul Balenear și de Recuperare Techirghiol a intrat în reparații capitale. Este vizată Secția de Recuperare neuro-psiho-motorie – copii, iar proiectul de investiții a fost demarat azi, 20 martie.

Proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții și va cuprinde reparații capitale, lucrări de reconfigurare și extindere pentru opt din corpurile de clădiri existente, precum și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente. Valoarea investiției este de aproximativ 27 milioane de lei.

 “Ne-am propus ca anul acesta să ne acordam o atentie deosebita  serviciilor medicale  destinate sănătății copiilor.  Vor urma și alte investiții în sistemul sanitar pentru că în 2019, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru  Sănătate, care ne permite sa realizam investiții in unitatile sanitare prin lucrari de reabilitare si dotare cu  aparatura medicala”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prezentă la lansarea proiectului.

În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități. Beneficiile tratementelor primite au la baza virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, climatoterapie, helioterapie, hidrotermoterapie și proceduri de kinetoterapie.

Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți.

Copiii care vin în această unitate sanitară  fac tratamente de lungă durată, iar din acest motiv, ei prticipă aici și la cursurile școlare.  

În prezent, numărul de locuri este redus, iar secția nu funcționează la capacitatea aprobată. Ministerul Sănătății susține prioritar investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180 existente.

Investiția se preconizează ca se va finaliza aul viitor și va asigura toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Anul acesta Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă la eveniment alături de Vasile Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel