Irlanda, în lockdown din cauza COVID. Franța, în stare de urgență până-n februarie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Irlanda este prima țară din Europa care a hotărât să revină la un lockdown total. Franța a decis să rămână în stare de urgență până pe 16 februarie.

Irlanda este prima țară europeană care a decis revenirea la lockdown. Ordinul autorităților a intrat în vigoare miercuri. Oamenilor li se cere să rămână la cel puțin 3 mile de casă, excepție fac cei care se duc la slujbă. Măsura vine în contextul înregistrării de peste 51.000 de cazuri de COVID și peste 1.850 de morți. Școlile și centrele de îngrijire a copiilor rămân deschise, dar vizitele la case private nu sunt permise.

Restricțiile rămân în vigoare până cel puțin pe 1 decembrie, scrie Travel+Leisure.

În Franța, Adunarea Naţională a votat, în primă instanță, sâmbătă, 24 octombrie, prelungirea stării de urgenţă până pe 16 februarie. Proiectul care va legifera starea de urgență va ajunge miercuri în Senat şi ar urma să fie adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie.Contextul: Franţa a înregistrat sâmbătă un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19: 45.422 de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel