INSP, RAPORT săptămânal ALARMANT COVID-19: rată de infecție uriașă în București și 11 județe

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) a prezentat raportul săptămânal, iar cifrele alarmante arată unde avem cea mai mare rată de infecție și de decese din cauza COVID-19.

În săptămâna 14 – 20 septembrie, 32.8% din totalul cazurilor COVID-19 s-au înregistrat în București, Iași, Cluj, Timiș și Suceava, arată noul Raport al INSP. 

32% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Maramureș, Bihor, Hunedoara și Prahova.

De asemenea, conform INSP, în 11 județe și în Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată de peste 100/100.000 de locuitori.

Practic, se înregistrează un trend ascendent al numărului de cazuri în 15 județe, iar 1 din 23 din totalul cazurilor de infecție cu coronavirus a fost înregistrat la personal medical.

80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% dintre decese au fost la bărbați. De asemenea, conform raportului, 95% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată! În ultimele două săptămâni, în România au fost raportate 208 focare de coronavirus. 

Cele mai multe focare au fost raportate, în perioada 7 – 20 septembrie, în unitîți medico-sanitare - respectiv 44, în centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici – 38, focare familiale sunt 38, iar în unități de producție – 33. 

RAPORTUL INTEGRAL AICI: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel