Israelul modifică testarea și carantinarea împotriva COVID din 7 ianuarie

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul modifică testarea și carantinarea împotriva infecției COVID de vineri, 7 ianuarie.

Israelul a anunţat miercuri modificarea politicii de testare şi carantinare împotriva COVID-19, în cadrul eforturilor de a gestiona mai eficient resursele şi a asigura în continuare protecţia persoanelor vulnerabile, pe fondul noului val epidemic alimentat de varianta Omicron.

Testele RT-PCR vor fi rezervate locuitorilor de peste 60 de ani şi celor cu sistem imunitar slăbit, urmând ca persoanele cu risc mai scăzut să utilizeze teste antigenice rapide, a indicat Ministerul Sănătăţii. Persoanele care nu se află în grupele de risc şi care sunt vaccinate împotriva COVID-19 vor avea permisiunea de a utiliza kituri de testare la domiciliu pentru a afla în primă fază dacă este necesar să se autoizoleze după expunerea la purtători ai coronavirusului.

”Aceasta este o schimbare semnificativă menită să identifice mai rapid populaţiile la risc, să se intervină şi să se prevină formele grave de boală. Acum ne uităm şi mai puţin la (ratele de) infectare', a arătat Nachman Ash, director general în minister, într-o conferinţă de presă. Israelul speră că stocurile sale de medicamente antivirale achiziţionate de la Pfizer şi Merck vor ajuta ca numărul de spitalizări şi de cazuri grave să rămână scăzut, chiar dacă se aşteaptă ca infectările zilnice să atingă cifre record în săptămânile viitoare.

Noile reguli vor intra în vigoare vineri, 7 ianuarie. Până acum, persoanele intrate în contact cu purtători confirmaţi ai SARS-CoV-2 erau obligate să se testeze în centre oficiale. Dacă erau găsite pozitive, trebuiau să intre în carantină, sub monitorizarea poliţiei. Regulile anunţate miercuri înseamnă că persoanele vaccinate se pot testa singure acasă acasă şi raporta rezultatul obţinut. Dat fiind că vor fi procesate mai puţin teste PCR, cei din categoriile de risc vor primi rezultatul mai rapid.

'În următoarele câteva zile ne vom obişnui să se testăm singuri (...) ceea ce ne va permite să menţinem economia deschisă', a afirmat ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz. Cei cu rezultat negativ nu vor sta în izolare, iar ceilalţi vor trebui să facă un al doilea test, de confirmare, la o clinică. De la debutul pandemiei, Israelul a confirmat în jur de 1,4 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 8.000 de decese.

Aproximativ 60% din cei 9,4 milioane de locuitori sunt vaccinaţi cu două doze, conform Ministerului Sănătăţii. În această săptămână a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin persoanelor din categoriile de risc, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel