Jamsu, tehnica de înfrumusețare a femeilor din Coreea. Un truc de 30 de secunde face o diferență uriașă

Monika Baciu |
Data publicării:
jamsu - FOTO: freepik@satura86
jamsu - FOTO: freepik@satura86

Jamsu este o tehnică de înfrumusețare în rândul femeilor din Coreea. Un singur truc face o diferență uimitoare.

Jamsu în traducere înseamnă scufundare. Jamsu este tehnica minune prin care aspectul lucios și uleios al tenului devine doar o amintire neplăcută. Pentru a obține un ten mat și un machiaj care să reziste de dimineața până seara, tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli.

Cum se efectuează tehnica

Prima dată, se aplică pe ten un primer, corector, dacă este necesar, sau un fond de ten. Dacă ești mulțumită de calitatea acoperirii, folosește tehnica Jamsu.

Pune-ți în palmă pudră pentru copii. Apoi, atinge fața de palme și cu mișcări ușoare, atingând ușor pielea, pentru a întinde pudra pe față. Lăsați-o să se întindă într-un strat gros.

Singura avertizare: cantitatea de pudră pe care o vei folosi depinde de tipul de ten: pentru tenul gras ai nevoie de mai multă pudră, iar pentru tenul uscat – de mai puțină pudră, în acest caz trebuie să te adaptezi. Acum pune în aplicare tehnica Jamsu.

Vezi și: Dormitul dezbrăcat, beneficii pentru sănătate. Unele s-ar putea să te surprindă

Umple un vas cu apă rece și scufundă-ți fața timp de 30 de secunde. Dacă nu-ți este plăcut să scufunzi fața în apă, poți folosi pentru această procedură pulverizarea abundentă a pielii cu apă dintr-o sticlă cu pulverizator.

După ce ai scos fața din bolul cu apă rece, așteaptă ca pielea să se usuce. Tehnica neobișnuită cu scufundarea feței în apă, este de fapt concepută pentru a fixa fondul de ten în mod fiabil, astfel încât până seara să fii sigură că nimic nu se va scurge și că nu vei avea o strălucire uleioasă pe zona T, iar suprafața pielii va fi netedă fără cusur, potrivit Beauty Heaven.

Ce faci după ce s-a uscat pielea

Când pielea este deja uscată, puteți trece la machiaj. Aplicați fard de obraz, fard de ochi, produse pentru sprâncene și rimel. Potrivit specialiștilor coreeni, acest lucru funcționează similar cu procesul de coacere, deoarece pudra și apa lucrează împreună pentru a fixa machiajul, împiedicându-l să se curețe sau să se estompeze, în plus, conferă pielii un finisaj mat, fără sebum. 

Vezi și: De ce sunt lacrimile sărate. Ce rol au pentru funcționarea ochilor și cum se schimbă odată cu vârsta

Ce beneficii aduce pielii

Apa cu gheață poate face minuni pentru a hidrata pielea uscată și, de asemenea, pentru a ajuta la vindecarea acneei, deoarece apa rece închide porii deschiși, arată Beauty Heaven.

Apa rece, efect MINUNE pentru ten. Care este secretul și de ce să pui câteva cuburi de gheață

Apa rece poate avea un efect nebănuit asupra tenului. Apa rece poate să facă pielea tenului să arate mult mai ferm. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a dezvăluit în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe de la DC Medical un secret despre îngrijirea tenului. 

Spălarea feței cu apă rece poate ajuta la menținerea hidratării esențiale în piele prin reducerea pierderilor transepidermale de apă. În plus, poate reduce productia de sebum.

Vezi și: Gaura maculară, afecțiunea frecventă la femei. Medic: Cititul este sever afectat la ochiul bolnav

”Apa rece aduce un beneficiu major atât părului cât și pielii feței. O să facă să se strângă, să fie mai fermă, un pic mai tonică și va diminua diametrul porilor dilatați, făcând pielea să arate mult mai bine așa. 

Înainte de o petrecere ar fi bine să avem un vas cu apă în care să punem cuburi de gheață și să imersăm fața de câteva ori. Pielea o să arate foarte bine”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH BIO.

Citește mai departe AICI

Ce efect are apa rece asupra pielii

Spălarea cu apă rece ajută pielea în multe moduri pozitive. Prevenirea acneei, de exemplu, este unul dintre aceste beneficii potențiale. În acest caz, apa rece poate face o treabă excelentă pentru a regla nivelul de sebum al pielii. 

Apa rece poate fi, de asemenea, mai bună pentru anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea. Apa fierbinte face ca vasele de sânge să se dilate mai mult, făcându-ți pielea să pară mai roșie, arată Healthline.

Apa rece poate fi deosebit de benefică pentru pielea uscată sau predispusă la acnee. Acest lucru este benefic pentru piele din mai multe motive, și anume reducerea aspectului porilor. 

Există multe beneficii ale spălării feței cu apă rece. Cele mai multe dintre aceste beneficii se văd la nivelul suprafeței pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel