Joe Biden: 105 milioane de persoane vaccinate complet contra COVID-19 în SUA. Numărul cazurilor a scăzut în 40 de state

Dana Lascu |
Data publicării:
Joe Biden. Foto: print screen Conferință Casa Albă
Joe Biden. Foto: print screen Conferință Casa Albă

Președintele american Joe Biden a declarat că până în acest moment 220 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în SUA și că peste 105 milioane de americani sunt vaccinați complet. Asta înseamnă o treime din populația țării. 

SUA are o populație de 328 de  milioane de oameni din care o treikme sunt deja vaccinați complet, după cum a anunțat președintele american Joe Biden. Practic, 70% dintre seniori sunt complet vaccinați, iar cazurile de infectare au scăzut în 40 de state, în ultimele două săptămâni. De asemenea, și decesele au scăzut cu peste 80% în rândul persoanelor în vârstă.

Președintele Joe Biden a stabilit un nou obiectiv pentru campania de vaccinare din America, anunțând că 70% din populația adultă din SUA ar trebui să aibă cel puțin o doză de vaccin și 160 de milioane de americani să fie complet vaccinați până pe 4 iulie, de Ziua Independenței.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au raportat că, marți, 105 milioane de americani erau vaccinați cu schema completă, în timp ce 147 de milioane aveau cel puțin o doză.

Ca să atingă noul obiectiv propus, „asta înseamnă să faci 100 de milioane de doze - unele prima doza, altele a două doză - în următoarele 60 de zile”, a spus Biden.

„Oamenii de știință ai FDA examinează în prezent datele pentru a decide dacă și când să autorizeze vaccinuri pentru copii”, a spus Biden. „Doar FDA și numai FDA vor lua această decizie. Dar astăzi, vreau ca părinții americani să știe că, dacă va apărea acest anunț, suntem gata să acționăm imediat pentru a face aproximativ 20.000 de farmacii din toată țara să poată să vaccineze acei adolescenți cât mai repede”, a explicat președintele merican, într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel