Laptele matern: mamele active, protecție pe tot parcursul vieții pentru copil

Angela Sabău |
Data publicării:
Sugar, alaptat
Sugar, alaptat

Laptele pentru sugari ar putea fi îmbunătățit cu un compus care se găsește în laptele matern al femeilor care sunt active. Spre deosebire de cele sedentare, laptele acestora conțin un compus care protejează copiii de boli grave pe tot parcursul vieții. Cercetătorii vor să-l izoleze pentru a-l putea adăuga în formulele de lapte pentru sugari.

Un nou studiu condus de cercetătorii de la The Ohio State University Wexner Medical Center and College of Medicine constată că exercițiile fizice moderate chiar în timpul sarcinii pot crește un compus din laptele matern care reduce riscurile pe tot parcursul vieții unui copil de a suferi de probleme grave de sănătate, precum diabetul, obezitatea și bolile de inimă.

Constatările studiului au fost publicate astăzi online în revista Nature Metabolism.
„Am făcut studii în trecut care au arătat că exercițiul matern îmbunătățește sănătatea descendenților, dar în acest studiu am vrut să răspundem la întrebarea de ce”, a spus Kristin Stanford, cercetător la Ohio State Wexner Medical Centrul de Cercetare Diabet și Metabolism și autor principal al studiului. "Deoarece există dovezi că laptele matern joacă un rol major, am dorit să izolăm efectele laptelui matern asupra sănătății descendenților", a spus ea.
Pentru a face acest lucru, Stanford și echipa ei - inclusiv cercetători de la Universitatea din California, San Diego, Arkansas Children's Nutrition Center și Joslin Diabetes Center - au studiat șoarecii născuți din mame sedentare și i-au hrănit lapte de la mame care au fost active pe toată durata sarcinii. Ei au descoperit că beneficiile de sănătate de la mamele active au fost transferate la pui, dovedind că au fost, de fapt, trecute prin laptele matern și nu pur și simplu moștenite trăsături genetice.

Cercetătorii au urmărit, de asemenea, aproximativ 150 de femei însărcinate și postpartum car foloseau un dispozitiv de contorizare a activității fizice și au descoperit că cele care făceau mai mulți pași pe zi aveau o cantitate crescută din compusul cunoscut sub numele de 3SL în laptele matern, despre care se crede că este responsabil pentru aceste beneficii pentru sănătate.

Deoarece multe femei nu sunt în măsură să alăpteze sau experimentează complicații care necesită odihnă la pat, cercetătorii încearcă să izoleze acest compus benefic care se găsește în laptele matern al mamelor active și să poată fi ulterior adăugat în laptele pentru sugari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel