Leacul natural care tratează petele de pe față. Ai nevoie de doar 3 ingrediente din bucătărie. Marinescu: Vă va plăcea mult

EXCLUSIV
Leacul natural care tratează petele de pe față - Foto: Freepick @senivpetro
Leacul natural care tratează petele de pe față - Foto: Freepick @senivpetro

Care sunt leacurile care te ajută să scapi de imperfecțiuni și de petele de pe față. 

Leacurile "băbești" sunt mereu la mare căutare când vine vorba de orice afecțiune. Astfel, Ioana Marinescu a fost întrebată dacă există trucuri naturiste care tratează depigmentarea pielii, a tenului, în afară de tratamentele cosmetice costisitoare. 

Potrivit Ioanei Marinescu, există câteva ingrediente pe care cu siguranță le are fiecare dintre noi în bucătărie, care ne ajută tenul extrem de mult și îi oferă luminozitate și sănătate.

"Putem să facem scrub-uri. Scrub-urile sunt esențiale și putem să ni le confecționăm din ceea ce avem în bucătărie: zaț de cafea (dar îl recomand cu moderație, pentru că este destul de abraziv), țărâțele sunt minunate, cu două - trei picături de lămâie și un pic de miere și e posibil să ne placă foarte tare și să dea dependență.

Scrub-ul e important de făcut. Măștile sunt foarte importante și putem să le confecționăm fără probleme cu tot felul de ingrediente pe care le avem acasă. Doar că e important să nu folosim doze mari. Să nu folosim lămâie, de exemplu, în formă pură, pe toată fața, pentru că este o mare eroare.

Să nu folosim uleiuri esențiale în formă pură pentru că ne pot distruge tegumentul într-un mod foarte agresiv.

Putem, putem să ne confecționăm măști, scrub-uri și poate chiar alifii.

"Natura și bucărăria pot să ne dea câteva remedii"

 

E important ca dacă avem o problemă reală să luăm produse cosmetice sau medicamentoase, depinde ce alegem, care să aibă niște studii și care chiar să facă ceea ce trebuie să facă.

În schimb, natura și bucărăria pot să ne dea câteva remedii. De exemplu, turmericul este un super depigmentant și dacă-l avem în bucătărie și-l amestecăm cu puțină miere și iaurt putem să obținem o mască de luminozitate incredibilă.

Aici ține cont de preferințe. Dacă avem timp cred că le putem confecționa noi fără probleme. Dacă nu avem atâta timp luăm un borcănel de cremă și știm că acolo e ceea ce trebuie", ne-a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie. 

Ingredientul genial care te întinerește. Ce să-ți pui pe față pentru un ten perfect, dacă ai peste 23 de ani. Marinescu: O picătură face minuni

"Un lucru genial pentru seară pe care-l consider, nu imperios necesar, dar esențial, este aplicare spray-ului cu melatonină. Melatonina este hormonul tinereții. Melatonina nu se mai secretă în mod natural după 23 - 25 de ani.

Putem să o luăm ca și supliment. Comprimatele de melatonină care sunt mega, mega bine primite de către organism, pentru a compensa lipsa sau descreșterea de melatonină stimulată de organism.

Pe față, în momentul în care seara aplicăm spray cu melatonină, pentru că melatonina se sintetizează și se adiționează epidermei doar în perioadele de somn nocturn, nu de prânz. Doar somn nocturn. Atunci pielea va avea hormonul tinereții în cantități bune în fiecare seară și pielea va arăta foarte bine.

Următorul pas pe care l-aș sugera seara este aplicarea uleiului pe care le avem necesare pentru tipul nostru de vârstă, de piele.

Noi avem un ulei de seară universal, care are extract de mușețel, care să o stare de liniște. În general, uleiurile și cremele care au uleiuri esențiale în compoziție echilibrează foarte mult energiile de la nivelul feței. Dacă ai un miros bun, natural de flori, de plante, de ierburi, te liniștește. Cu siguranță acțiunea asupra feței va fi una mai bună", a declarat Ioana Marinescu. 

Care este ingredientul? - citește în continuare AICI

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel