Legătura dintre excesul de greutate și anxietate

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Tremur. Respirație rapidă. Oboseală. Toate acestea sunt simptome comune ale anxietății, o afecțiune care afectează milioane de oameni. În timp ce o serie de factori pot contribui la dezvoltarea anxietății - cum ar fi traumatismele trecute sau stresul continuu - cercetările dezvăluie faptul că a fi supraponderal este asociat și cu afecțiunea.

Aproximativ 40 de milioane de adulți din Statele Unite au un tip de tulburare de anxietate, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală.

Anxietatea în sine nu este o tulburare mentală și este o parte necesară a vieții. Este o reacție biologică la pericol care vă poate ajuta să vă feriți de calea răului. Anxietatea devine o problemă atunci când este continuă și îți afectează activitățile zilnice. Puteți întâmpina stări de transpirație, ritm cardiac rapid, slăbiciune, neliniște, pierdere de concentrare și tulburări de stomac. În unele cazuri, puteți experimenta sentimente sau gânduri puternice de frică, panică sau moarte. Aceasta este de obicei asociată cu atacuri de panică, notează Livestrong.

Factori de risc

În timp ce problemele de anxietate pot afecta pe oricine, anumiți factori vă pun un risc crescut. Sa ai stres continuu în viața ta din cauza unor probleme precum boli cronice sau probleme financiare poate contribui la dezvoltarea tulburărilor de anxietate. Un istoric al evenimentelor traumatice sau al consumului de substanțe sunt de asemenea potențiali factori de risc. În plus, faptul că aveți un istoric familial de probleme de anxietate vă poate crește probabilitatea de a avea anxietate. A fi femeie este un alt factor de risc; femeile sunt mai susceptibile să fie diagnosticate cu o tulburare de anxietate, potrivit Clinicii Mayo.

Greutate și anxietate

Studiile privind relația dintre greutate și anxietate dezvăluie că cele două sunt asociate. Un studiu din 2008 publicat în „Medicină psihosomatică", a descoperit că a fi moderat supraponderal este asociat cu anxietatea crescută și probleme de consum de substanțe. Anxietatea generală și tulburările de panică au fost ambele mai frecvente la participanții la studiu supraponderali decât la greutatea normală. În plus, cercetările publicate în „Jurnalul internațional al tulburărilor de alimentație", în 2003, au descoperit că adolescenții obezi care aveau poftă de mâncare aveau un nivel mai mare de anxietate și depresie decât adolescenții obezi care nu au mâncat.

Efecte

Să fii supraponderal poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de anxietate - și, în final, asupra sănătății tale în general. Într-un studiu realizat în 2008 asupra bărbaților minori cu anxietate, cei care au fost, de asemenea, supraponderali erau mai expuși riscului de a dezvolta sindromul metabolic. Având această tulburare este considerat un semn de avertizare pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare. În unele cazuri, este posibil să vă confruntați cu anxietate din cauza problemelor medicale care stau la baza, inclusiv boli de inimă și diabet - ambele afecțiuni care sunt asociate cu obezitatea.

recomandări

În timp ce un program de fitness sau o dietă nu poate vindeca o tulburare de anxietate, menținerea unui stil de viață sănătos poate ajuta la reducerea efectelor sale. Evitarea alcoolului și a cofeinei este recomandată deoarece ambele pot crește simptomele de anxietate. Alegerea alimentelor care conțin triptofan vă poate ajuta, de asemenea, să vă calmați. Opțiunile includ ovăz, nuci, lapte, soia, unt de arahide și păsări de curte. Mâncatul pe parcursul zilei de cereale integrale și alte alimente sănătoase poate limita simptomele de anxietate, păstrând stabil nivelul glicemiei. Cercetările arată, de asemenea, că participarea la un exercițiu fizic regulat poate ajuta la reducerea anxietății până la cinci ani, potrivit Universității din Maryland Medical Center.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel