10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării

condimente-bune_45789400 Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels

Unele ierburi aromatice nu fac doar mâncarea mai gustoasă, ci conțin și antioxidanți.

Ierburile aromatice, uscate sau măcinate, conțin antioxidanți care joacă un rol cheie în prevenirea bolilor prin eliminarea organismului de radicalii liberi dăunători. Ciocolata neagră, fructele de pădure, cartofii dulci, nucile pecan, roșiile, morcovii și broccoli sunt alimente excelente de antioxidanți. Însă, consumul de alimente bogate în antioxidanți poate să nu fie suficient.

Anumite ierburi și condimente s-au dovedit a fi surse mai bogate și mai concentrate de antioxidanți decât alimentele amintite mai devreme. Iată 10 condimente/ierburi aromatice pe care să nu le evitați: cuișoare măcinate, scorțișoară măcinată, curcuma, pătrunjel uscat, piper negru, busuioc uscat, pudră de curry, salvie, ghimbir măcinat, pudră de ardei iute, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250