AVC, boli cardiovasculare: risc mai mic cu alimentația vegetariană

dieta_vegetale_legume_58456400 Alimentație vegetariană

Alimentația vegetariană scade riscul de accident vascular cerebral, dar și cel al tuturor bolilor cardiovasculare.

Consumul unei diete vegetariene poate scădea riscul de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat în revista Neurology.

Studiul a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene. Aproximativ 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, ceea ce înseamnă că nu au mâncat nici carne, nici pește. Vârsta lor medie a fost de 50 de ani și niciunul nu a avut un AVC anterior.

În timpul urmăririi, care a durat între șase și nouă ani, vegetarienii aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral față de non-vegetarieni. Acest lucru a fost valabil chiar și după ce cercetătorii au luat în calcul factorii de risc cunoscuți, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul.

Constatarea adaugă sprijin suplimentar la cercetările care arată că dietele pe bază de plante ajută la protejarea împotriva tuturor tipurilor de boli cardiovasculare, remarcă specialiștii de la health.harvard.edu.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250