Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Broccoli este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți esențiali și substanțe antioxidante.
Este o legumă cruciferă, cum ar fi kale, conopidă și varză de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Broccoli este bogat în fibre insolubile și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. Acesta poate conține, de asemenea, compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.
Broccoli este cunoscut pentru varietatea sa de beneficii pentru sănătate. Legumele crucifere sunt bogate în fibre și foarte scăzute în calorii. Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti, inclusiv:
Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imune și sănătatea oaselor.
Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea musculară.
Antioxidanti: Vitaminele C și E, beta-carotenul și flavonoidele protejează celulele de daune.
Compuși bioactivi: Glucozinolații și sulforafanul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.
Fibră: Fibrele insolubile ajută la digestie.
Valori nutriționale pentru o singură porție de broccoli
O singură porție de broccoli crud (aproximativ 1 ceașcă) conține:
24 calorii
2 grame (g) de proteine
2 g de fibre
0 g de grăsime
35 miligrame (mg) de calciu
0,5 mg de fier
230 mg de potasiu
16 mg de magneziu
40 mg de vitamina C
49 mg de acid folic
78 mg de vitamina K
Există mai multe beneficii pentru sănătate ale broccoli la dieta ta. Broccoli crud este ambalat cu substanțe nutritive sănătoase pentru a proteja împotriva infecțiilor, afecțiunilor cronice, anumitor tipuri de cancer și bolilor de inima.
Reduce inflamația
Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice. Antioxidanții găsiți în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Fibrele și potasiul din broccoli s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Stimulează sănătatea oaselor
Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a vă ajuta oasele să absoarbă și să utilizeze calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză.
Este antioxidant
Broccoli este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Ajută la îmbunătățirea digestiei
Fibrele din broccoli susțin sănătatea sistemului digestiv. Acestea pot ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Reglează zahărul din sânge
În plus față de îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.
Un studiu a constatat că persoanele care au luat un supliment regulat de broccoli au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și colesterol lipoproteic cu densitate scăzută (LDL).
Piele strălucitoare
În plus față de îmbunătățirea sănătății și prevenirea bolilor, broccoli poate adăuga, de asemenea, o strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.
Este important să incluzi broccoli într-o alimentație echilibrată pentru a beneficia de aceste proprietăți și pentru a promova sănătatea generală.
Poți adăuga broccoli la salate, supe, stir-fry-uri sau îl poți consuma crud ca gustare sănătoasă.
Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din ea, bucurați-vă de broccoli crud sau aburit. Pentru a pompa aroma, încercați să o aruncați cu ulei de măsline, sare și piper.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.