Dependența de alcool poate să difere, în funcție de studii

Consumul de alcool ar putea fi oarecum legat de nivelul de educație. Astfel, cercetătorii au descoperit un set de gene asociate cu educația, pe care le-au verificat, apoi la consumatorii de alcool. Descoperirea este...
Consumul de alcool este un factor de risc major pentru deces și dizabilitate, la nivel mondial. Pentru a evalua efectele posibile ale nivelului de educație asupra comportamentului consumului de alcool și dependenței de alcool, o echipă de cercetători de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA a utilizat două metode statistice aleatoriii.
Autorii au utilizat datele genetice generate de consorțiile internaționale de genomică și au examinat un set de 53 de variante genetice asociate anterior cu diferențele de realizare educațională și legăturile lor cu anumite comportamente de consum de alcool. Ei au testat care dintre cele 53 de variante asociate cu atingerea educațională într-un studiu au fost prezente în ADN-ul persoanelor care au raportat diferite comportamente de consum de alcool în celălalt studiu.
Risc de dependență de alcool scăzut
Dr. Falk Lohoff, autorul corespunzător, a spus: „Folosind date de la un număr de aproximativ 780.000 de participanți la studiu, am constatat că variantele genetice asociate cu un plus de 3,61 ani de școlarizare au fost asociate cu un risc redus de aproximativ 50% de dependență de alcool. Prezența variantelor genetice asociate cu atingerea educațională au afectat, de asemenea, modelul consumului de alcool și tipul de băuturi alcoolice consumate de oameni."
Autorii au arătat că variantele genetice asociate cu atingerea unui nivel de învățământ superior nu au fost asociate cu cantitatea totală de alcool pe care oamenii au băut-o într-o săptămână, ci cu o frecvență redusă de băut la petreceri (consumând șase sau mai multe unități de alcool pe sesiune), cu frecvența pierderii de memorie datorită băuturii, cu băuturile totale consumate pe sesiune și aportului săptămânal de băuturi spirtoase distilate, bere și cidru.
Asocierea cu un consum mai puțin de băuturi spirtoase a fost mai accentuată la femei decât la bărbați, în timp ce scăderea consumului mediu săptămânal de bere plus aportul de cidru a fost mai pronunțat la bărbați decât la femei.
Variantele genetice responsabile
Variantele genetice asociate cu creșterea nivelului de educație au fost, de asemenea, asociate cu consumul mai frecvent atât la bărbați, cât și la femei, la consumul de alcool la mesă, în special la bărbați și la un consum mai mare de vin. Dr. Lohoff a spus: "Este important să înțelegem că, deși aceste variante genetice ne permit să investigăm posibilul efect al atingerii unui nivel mai înalt educațional asupra consumului de alcool și dependenței de alcool, acest lucru nu înseamnă că atingerea unui nivel mai înalt educațional nu poate fi modificată. Efectul posibil al educației înalte asupra consujmului de alcool pe care îl arătăm în acest studiu sugerează că creșterea nivelului de educație poate fi o țintă utilă pentru programele de prevenire împotriva consumului problematic de alcool, dependența de alcool și consecințele acestora. "
Autorii atrag atenția că, deoarece datele genetice examinate în acest studiu au fost obținute de la oameni din țările anglofone, aplicabilitatea descoperirilor în alte țări poate fi limitată. Replicarea concluziilor folosind date din diferite țări și etnii este necesară.
Deoarece educația nu măsoară decât anii de școală finalizați, determinând modul în care diverse aspecte ale educației au un impact diferit asupra consumului de alcool nu au fost posibile, dar ar trebui să fie cercetate în studiile viitoare, adaugă autorii.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.