Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Leguma care costă mai puțin de 2 lei este ucigașul virozelor.
Leguma care costă mai puțin de 2 lei are efect asupra virozelor. Ceapa se crede că este capabilă să trateze simptomele răcelii. Acesta a fost folosit ca medicament pe bază de plante pentru diverse boli, cum ar fi febră, tuse, dureri abdominale, dureri de cap, sinuzita, probleme de tensiune arterială, colesterol ridicat.
Faptul surprinzător despre ceapă este că a fost admisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de răceală, inclusiv congestie, tuse, bronșită și orice alte infecții respiratorii, notează Dr. Health Benefits.
Vezi și: Riscul de cancer metastatic poate fi redus. Medic: Devin ca niște organe de supereroi
Bioenergoterapeutul Lidia Ficioru a explicat despre de legumă este vorba. O găsim în cămară sau frigider, fiind nelipsită din alimentație.
”Ceapa vindecă foarte bine, pentru că de la ea scade temperatura, ajută dacă doare urechea, dacă tuşim foarte tare. Practic, ceapa este ucigaşul infecţiilor, aşa i se spune.
Dacă copiii fac otită, mai ales în această periodă, luăm mijlocul din ceapă, dar nu tăiem capătul, ca să nu se desfacă, tăiem pe jumătate şi îl introducem peste noapte în ureche. Pot face asta şi cei mari, atunci când au nevoie.
Atenţie! Bucăţica de ceapă nu trebuie să intre adânc în ureche. Sau, ca să fim mai siguri, putem da ceapa prin maşina de tocat, o punem într-o bucăţică de tifon şi apoi turnăm o picătura în ureche, prin acel tifon. Este verificat de mine, e miraculoasă ceapa", a explicat Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, la Antena3 CNN.
Vezi și: Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Cum se prepară tratamentul minune
O altă rețetă în care ceapa este ”vedeta” are efect și asupra tusei. Bioenergoterapeutul a explicat cum se prepară leacul.
”Se amestecă ceapa, cu miere, o linguriţă de oţet, se pun în tifon şi se ţin la nivelul gâtului. A doua zi, rupe tusea. Practic, face minuni ceapa", mai explică Lidia Ficioru.
Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, anumite tipuri oferă beneficii unice. Aceste legume conțin diverse vitamine, minerale și compuși puternici ai plantelor care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.
De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale, notează Healthline.
Ceapa este densă în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre. Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului.
Vitamina C, de asemenea, acționează ca un antioxidant puternic în corpul dumneavoastră, protejând celulele împotriva daunelor cauzate de molecule instabile numit radicalii liberi. Ceapa este, de asemenea, bogată în vitamine B, inclusiv acid folic (B9) și piridoxină (B6) - care joacă roluri cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă.
În cele din urmă, sunt o sursă bună de potasiu, un mineral în care mulți oameni lipsesc.
Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă. Ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți. De fapt, ele conțin peste 25 de soiuri diferite de antioxidanți flavonoizi.
Ceapa roșie, în special, conține antocianine - pigmenți speciali de plante din familia flavonoidelor care dau cepei roșii culoarea lor profundă.
Vezi și: De ce nu poți plânge. Ce probleme medicale poți avea și de ce sunt importante lacrimile
Ceapa poate lupta împotriva bacteriilor potențial periculoase, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus. În plus, extractul de ceapă a fost dovedit a inhiba creșterea Vibrio holera, o bacterie care este o preocupare majoră de sănătate publică în țările în curs de dezvoltare.
Quercetina extrasă din ceapă pare a fi o modalitate deosebit de puternică de a lupta împotriva bacteriilor.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.