Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Mâncatul emoțional este una dinte modalitățile de a ne calma emoțiile pe moment, însă este una dintre cele ma greșite, deoarece sentimentul de vinovăție ce apare ulterior ne poate afunda și mai mult în starea...
Stresul emoțional este în creștere și este cauzat de pandemie, însă odată cu stresul emoțional crește și utilizarea alimentelor pentru a calmarea emoțiilor, indiferent dacă este vorba de tristețe, furie, vinovăție, frică sau anxietate.
Mâncatul emoțional se întâmplă deoarece este cel mai rapid mod de a ne face să ne simțim bine. Fericirea este o stare naturală. Nu ne naștem niciodată triști, așa că mintea noastră încearcă să facă orice pentru a ne face să ne simțim fericiți. Consumul, în special alimentele pline de zahăr, sare și grăsimi este cel mai rapid remediu pentru a ne ridica starea de spirit. Ceea ce nu realizăm este că ne ajută doar să ne simțim mai bine pentru o vreme. Dar ce urmează după el nu este atât de frumos. Este vorba de sentimente vinovăție, tristețe, ură și mai mult stres, ceea ce ne poate pune într-un cerc vicios de emoții. Așadar, Luke Coutinho, antrenor holistic pentru stilul de viață - Medicină integrativă și pentru stilul de viață și fondatorul YouCare vorbește despre cum să rupem legăturile consumului emoțional.
Pentru a rupe legăturile consumului emoțional, mai întâi, este necesar să vă confruntați cu emoțiile direct pentru a putea întrerupe consumul de alimente emoțional:
1- Este important pentru noi să normalizăm sentimentul de tristețe. A rămâne fericiți tot timpul este o iluzie pe care o avem în mintea noastră, deoarece media socială prezintă în cea mai mare parte partea fericită și de succes a oamenilor. Dacă vă simțiți trist și aveți nevoie să vă simțiți cu adevărat emoțiile negative, ar trebui să le simțiți și să le exprimați. Ni se permite să fim răi și buni.
2- Ce fel de relație aveți cu mâncarea? Considerați mâncarea ca pe o modalitate de a vă hrăni și hrăni celulele cu echilibrul corect de nutrienți sau ca un mijloc de a vă calma sufletul? Îmbunătățirea relației noastre cu mâncarea se întoarce în copilărie și în modul în care părinții își cresc copiii. Părinții nu trebuie să-și recompenseze copiii cu mâncare. Scopul alimentelor este energia și susținerea vieții. Recompensați-i cu o carte, un picnic sau o activitate pe care o puteți face cu ei, dar niciodată cu mâncare. Copilul se poate simți temporar fericit, pentru că va primi acel tratament dulce, dar nu este o experiență semnificativă. Încep treptat să asocieze mâncarea cu fericirea și, de aceea, de fiecare dată când se vor simți triști, ajung la mâncare.
3- Alimentele nu pot rezolva problemele inimii și ale minții. Dacă aveți sentimente, exprimați-le. Desigur, în moduri non-violente, care nu vor provoca infracțiuni și acțiuni ilegale. Aveți voie să vă simți supărat, gelos, amar, vinovat etc. Permiteți-vă să simțiți, rulați aceste sentimente complet în sistemul dvs., simțind emoția.
4- Încercați să vă exprimați sentimentele cât mai mult posibil. Poate fi prin vorbire, scriere, înregistrarea propriei voci și apoi ștergerea ei, țineți un jurnal sau chiar programați o consultație cu consilier emoțional.
5- Nu vă fie frică să căutați ajutor. Anumite cazuri de alimentație emoțională au nevoie de consiliere și terapie. Apelați la ajutor, deoarece dacă doar vă suprimați emoțiile, asta poate duce la probleme mai mari ulterior.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.