Pepenele murat, gustarea perfectă cu iz de vară. Are beneficii surprinzătoare. Poate preveni boli grave

Pepenele murat este gustarea perfectă care îți aduce aminte de zilele călduroase de vară. Acesta are, însă, și beneficii pentru organism.
Pepenele murat este perfect pentru zilele de toamnă sau chiar iarnă. Dacă ați crezut că coaja de pepene verde este doar pentru coșul de compost, mai gândiți-vă o dată. Această rețetă de modă veche ia ceea ce se aruncă de obicei atunci când se mănâncă acest fruct de vară și îl transformă într-un deliciu dulce-acrișor.
Data viitoare când tăiați pepenele în cuburi pentru o salată sau îl transformați în biluțe de pepene, păstrați coaja pentru a face aceste murături.
Murăturile din coajă de pepene verde pot fi servite ca parte a unui aperitiv sau a unui picnic cu alte murături și gustări sau pur și simplu pot fi savurate ca o gustare dulce ori de câte ori aveți chef. Puteți adăuga, de asemenea, murături de pepene verde tocate în salate sau orice altă gustare.
Dacă sunt procesate corespunzător, murăturile se vor păstra timp de câteva luni în cămară. Dacă renunțați la baia de apă fierbinte, păstrați-i în frigider timp de o lună nedesfăcuți sau două-trei săptămâni deschiși.
Ingrediente
Iată de ce aveți nevoie
- 2 kilograme de coajă de pepene verde
- 1/4 cană de sare de murături
- 4 căni de apă, împărțită, plus mai mult pentru fierbere
- 2 căni de zahăr granulat
- 1 cană de oțet alb
- 1 lingură de baton de scorțișoară, mărunțit
- 1 1/2 linguriță de cuișoare întregi
- 1/2 lămâie, tăiată în felii subțiri
Cum se procedează
- Puneți coaja de pepene verde într-un recipient mare cu sarea de murat și 3 căni de apă.
- Adăugați mai multă apă pentru a acoperi coaja, dacă este necesar.
- Se lasă la înmuiat peste noapte.
- Scurgeți și clătiți coaja de pepene verde.
- Acoperiți coaja cu apă rece într-o cratiță mare.
- Fierbeți-o la foc mic până se înmoaie - aproximativ 10 minute.
- Între timp, într-o oală de 6 până la 8 litri, combinați zahărul, oțetul, scorțișoara, cuișoarele întregi și restul de 1 cană de apă.
- Se fierbe amestecul timp de 10 minute.
- Adăugați coaja de pepene verde scursă, feliile de lămâie, dacă le folosiți, la siropul condimentat.
- Se fierbe amestecul până când coaja de pepene verde este translucidă, aproximativ 30 de minute.
- Umpleți borcane pe jumătate cu amestecul fierbinte de coajă de pepene verde și sirop, lăsând un spațiu de 1/2 inch între capetele borcanelor.
- Adăugați capacele.
- Se prelucrează în baie de apă clocotită timp de 5 minute și se scot borcanele.
- Lăsați borcanele să se răcească pe un grătar.
- Conservate corespunzător, murăturile de pepene verde se vor păstra într-un loc răcoros, întunecat și uscat timp de cel puțin un an.
- Dacă borcanele nu s-au sigilat bine sau dacă nu doriți să le procesați în apă clocotită, se vor păstra în continuare timp de aproximativ o lună în frigider.
- Borcanele deschise se vor păstra timp de câteva săptămâni în frigider, potrivit The Spruce Eats
Ce gust au murăturile din coajă de pepene verde
Gustul murăturilor din coajă de pepene verde depinde de rețetă, dar cele mai multe sunt picante, dulci și sărate. Acestea tind să fie mai dulci decât majoritatea celorlalte murături, dar au totuși o aromă de oțet și o mușcătură sărată.
Vezi și: Cancer incurabil, vindecat în premieră cu o terapie revoluționară. Adrian: Am privit moartea în față
Semințele sau coaja de pepene verde sunt bune pentru tine
Înainte de a arunca coaja la coșul de gunoi, data viitoare, luați o secundă pentru a lua în considerare beneficiile pentru sănătate ale cojii și semințelor de pepene verde.
Cojile de pepene verde au mai puțin zahăr și mai multe fibre decât pulpa lor și conțin, de asemenea, citrulină. Semințele de pepene verde - uscate sau crude - sunt bogate în magneziu și acid folic, care ajută organismul să funcționeze bine și să evite bolile. Semințele au, de asemenea, tipuri de acizi grași care scad colesterolul rău din sânge și vă ajută să evitați atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
"Puteți să prăjiți coaja cu alte legume și să adăugați condimente în semințe, așa cum ați putea face cu semințele de dovleac, pentru o gustare ușoară și sănătoasă", sugerează Lara Whitson, de la Cleveland Clinic.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.