Pudra de cacao raw, beneficii pentru imunitate, inimă și creier. De ce este bine să o consumi și cum
Pudra de cacao raw este o alternativă sănătoasă și delicioasă. Iată ce beneficii are pentru sănătate.
Pudra de cacao raw, obținută prin măcinarea boabelor de cacao neprăjite, este o alternativă sănătoasă și delicioasă față de pudra de cacao tradițională. Această pudră are un gust intens de ciocolată și o textură fină și poate fi utilizată într-o varietate de rețete, de la băuturi calde la prăjituri și deserturi raw vegane chiar și la renunțarea de cafea, fiind un înlocuitor foarte bun.
Boabele de cacao își dezvoltă aroma și textura printr-un proces de fermentare înainte de a fi transformate fie în cacao, fie în pudră de cacao. Fermentarea și prăjirea ei este, de asemenea, primul pas în fabricarea ciocolatei. Oamenii zdrobesc boabele de cacao într-o pastă numită lichior de ciocolată, pe care o tratează apoi cu căldură pentru a crea cacao. Cacao este ingredientul cheie în majoritatea produselor de ciocolată.
Prin presarea la rece a boabelor de cacao neprăjite se obține cacao crudă, care a căpătat reputația de "superaliment" datorită cantității mari de antioxidanți, minerale și vitamine. Cacaua crudă în sine are un gust foarte amar, așa că este adesea transformată într-o pudră care poate fi adăugată în alte alimente.
Pentru a crea pudra de cacao, procesatorii aplică temperaturi foarte ridicate pe boabele de cacao, ceea ce produce acel gust dulce și fin pe care oamenii îl apreciază în produsele de patiserie sau în cacao caldă. Pudra de cacao este mai puțin amară decât cacaua, dar își pierde o parte din valoarea nutritivă în timpul procesării.
Boabele de cacao destinate să devină pudră de cacao și nucile de cacao nu sunt prăjite la aceste temperaturi ridicate. În schimb, sunt procesate la temperaturi scăzute și apoi măcinate în pulbere. Pulberea de cacao este destul de amară, dar păstrează mai mult din valoarea nutritivă inițială a boabelor de cacao.
Pudra de cacao, beneficii
Iată câteva posibile beneficii pentru sănătate ale pudrei de cacao pe care cercetătorii le studiază.
Sunt în curs de cercetare pentru a vedea dacă pudra de cacao are un efect pozitiv asupra sindromului de colon iritabil, potrivit WebMD.
- Scade tensiunea arterială
De ce să nu mai folosești scobitori niciodată. Remus Grecea: Duc la deces
- Reducerea riscului de diabet
- Reducerea riscului de boli de inimă
- Inflamație redusă
- Mai puțin stres
Pudra de cacao raw, ce beneficii are
În acest articol, vom explora beneficiile pudrei de cacao raw, modurile de utilizare și cum să o integrați în dieta dvs. zilnică.
Pudra de cacao raw este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv antioxidanți, fier, magneziu și cupru. Acești nutrienți pot ajuta la susținerea sistemului imunitar, la îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului, precum și la menținerea sănătății pielii și a părului.
Pudra de cacao raw conține, de asemenea, flavonoide, un tip de antioxidanți care poate ajuta la reducerea inflamației și la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.
Pudra de cacao raw poate fi utilizată în multe feluri diferite. Poate fi adăugată în smoothie-uri sau în lapte de migdale, de caju sau de cocos, pentru a crea o băutură delicioasă și sănătoasă.
Puteți adăuga, de asemenea, pudra de cacao raw în rețete de deserturi raw vegane, cum ar fi prăjitura cu avocado și ciocolată sau trufe cu cacao. De asemenea, pudra de cacao raw poate fi utilizată în prepararea cremelor sau a sosurilor pentru a adăuga un gust bogat de ciocolată.
Pudra de cacao raw poate fi integrată în dieta dvs. zilnică prin adăugarea sa în smoothie-uri sau în băuturi cu lapte, pentru a crea o băutură bogată în nutrienți și în gustul de ciocolată.
De asemenea, puteți adăuga pudra de cacao raw în cerealele de dimineață sau în iaurt, pentru un mic dejun sănătos și delicios. În plus, puteți folosi pudra de cacao raw în rețete de deserturi raw vegane, pentru a vă bucura de gustul delicios al ciocolatei, fără a procesate.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
