Vârsta la care oamenii sunt cei mai fericiți, potrivit oamenilor de știință

În rândul comunității academice, se crede că oamenii devin mai fericiți pe măsură ce îmbătrânesc.
Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Dartmout și publicat în Journal of Economic Behavior & Organization explorează mecanismele mai clar.
Autorii studiului susțin că nefericirea atinge apogeul în jurul vârstei de 49 de ani, potrivit unei cerecetări anterioare.
Studiul a examinat relația dintre nefericire și vârstă folosind datele din opt fișiere de date despre fericire a aproape 14 milioane de respondenți din 40 de țări europene și Statele Unite.
Oamenii de știință au folosit mai multe caracterizări individuale diferite ale nefericirii, inclusiv tistețe; anxietate; griji; singurătate; stres; durere; depresia; fobii și panică; somn agitat; pierderea încrederii în sine; imposibilitatea de depăși dificultățile; a fi sub tensiune; senzație de eșec; senzație de tensiune;
Studiul oferă trei motive convingătoare pentru acest rezultat.
1. Oamenii mai tineri tind să aibă aspirații înalte. Desigur, aceste aspirații sunt realizate doar de câțiva norocoși. Astfel, trăirea într-o stare constantă de vise neîmplinite aduce nefericire.
2. Oamenii nefericiți trăiesc mai puțin decât oamenii fericiți.
Acești doi factori îi asigură pe cei care trec de vârsta mijlocie să își ajusteze considerabil așteptările în serviciul unei existențe mai fericite.
3. Cu cât oamenii trăiesc mai mult, cu atât au mai multe experiențe, care îi ajută să fie mai recunoscători pentru lucrurile pe care le au.
„Oamenii învață să se adapteze la punctele lor forte și la cele slabe și, la mijlocul vieții, își potolesc aspirațiile infatibile. În al doilea rând, s-ar putea ca oamenii veseli să trăiască în mod sistematic mai mult decât cei nefericiți”, arată cercetătorii.
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.