Alergia la vin, cum recunoști simptomele

Atenție la aceste simptome data viitoare când vă bucurați de un pahar de vin, acestea ar putea indica faptul că aveți alergie la această...
În timp ce consumul moderat de alcool poate avea un efect benefic asupra sănătății tale, reducând riscul bolilor cardiovasculare, optarea pentru vin poate provoca reacții adverse. Sulfiții și histaminele din vin pot provoca efecte adverse, ele fiind substanțele chimice responsabile de obicei pentru reacțiile alergice, notează Livestrong.
Sensibilitate la sulfat
Simptomele astmatice legate de sulfiți pot varia de la respirație șuierătoare până la reacții grave care ar putea pune viața în pericol, potrivit Clinicii Cleveland. Șocul anafilactic este o reacție alergică potențial fatală la persoanele extrem de sensibile la anumite substanțe. Simptomele apar brusc și pot include mâncărime, umflare, scăderea tensiunii arteriale și dificultăți în respirație. Se întâmplă rar la persoanele alergice la sulfiți. Reacțiile apar, de obicei, în timp ce persoana consumă un produs care conține sulfit, cum ar fi vinul, și poate avea de-a face cu inhalarea dioxidului de sulf din sulfiți.
Dureri de cap
Durerile de cap, înroșirea feței, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută și astmul sunt reacțiile cele mai frecvente pentru persoanele cu alergii la vin. Aceste efecte pot fi aduse nu numai de sulfiți, ci și de alți aditivi în producerea vinului. Unii producători de vin au luat act de acest lucru și și-au schimbat procesul de a produce produse care nu pot provoca aceste reacții alergice. Vinul roșu provoacă, în special, reacții alergice, în conformitate cu Union Wine Society 'Union Wine Society din Anglia. Vinurile mai dulci tind să aibă mai mulți sulfiți pentru a ajuta la păstrarea conținutului de zahăr. Sulfitele sunt agenți antibacterieni și fac conservanți buni pentru vin. Durerea de cap se poate dezvolta în termen de 15 minute de la consumul de vin. Așa-numita „durere de cap a vinului roșu" poate apărea după ce bei mai puțin de un pahar la persoanele cu alergii. De asemenea, pot apărea greață și înroșire împreună cu durerile de cap. Unele vinuri produc aceste efecte, iar altele nu.
histamine
Sulfitele nu pot fi singurul pericol din vin. Există persoane care pot suferi reacții alergice la histaminele care apar în mod natural în produsele fermentate. Reacțiile lor pot apărea și după consumarea altor produse care conțin histamine. Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la ingredientele din vinurile care provoacă aceste reacții, în conformitate cu Bath Students 'Union Wine Society. Pot exista alte cauze potențiale care nu sunt cunoscute acum.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.