Alergia la vin, cum recunoști simptomele

Atenție la aceste simptome data viitoare când vă bucurați de un pahar de vin, acestea ar putea indica faptul că aveți alergie la această...
În timp ce consumul moderat de alcool poate avea un efect benefic asupra sănătății tale, reducând riscul bolilor cardiovasculare, optarea pentru vin poate provoca reacții adverse. Sulfiții și histaminele din vin pot provoca efecte adverse, ele fiind substanțele chimice responsabile de obicei pentru reacțiile alergice, notează Livestrong.
Sensibilitate la sulfat
Simptomele astmatice legate de sulfiți pot varia de la respirație șuierătoare până la reacții grave care ar putea pune viața în pericol, potrivit Clinicii Cleveland. Șocul anafilactic este o reacție alergică potențial fatală la persoanele extrem de sensibile la anumite substanțe. Simptomele apar brusc și pot include mâncărime, umflare, scăderea tensiunii arteriale și dificultăți în respirație. Se întâmplă rar la persoanele alergice la sulfiți. Reacțiile apar, de obicei, în timp ce persoana consumă un produs care conține sulfit, cum ar fi vinul, și poate avea de-a face cu inhalarea dioxidului de sulf din sulfiți.
Dureri de cap
Durerile de cap, înroșirea feței, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută și astmul sunt reacțiile cele mai frecvente pentru persoanele cu alergii la vin. Aceste efecte pot fi aduse nu numai de sulfiți, ci și de alți aditivi în producerea vinului. Unii producători de vin au luat act de acest lucru și și-au schimbat procesul de a produce produse care nu pot provoca aceste reacții alergice. Vinul roșu provoacă, în special, reacții alergice, în conformitate cu Union Wine Society 'Union Wine Society din Anglia. Vinurile mai dulci tind să aibă mai mulți sulfiți pentru a ajuta la păstrarea conținutului de zahăr. Sulfitele sunt agenți antibacterieni și fac conservanți buni pentru vin. Durerea de cap se poate dezvolta în termen de 15 minute de la consumul de vin. Așa-numita „durere de cap a vinului roșu" poate apărea după ce bei mai puțin de un pahar la persoanele cu alergii. De asemenea, pot apărea greață și înroșire împreună cu durerile de cap. Unele vinuri produc aceste efecte, iar altele nu.
histamine
Sulfitele nu pot fi singurul pericol din vin. Există persoane care pot suferi reacții alergice la histaminele care apar în mod natural în produsele fermentate. Reacțiile lor pot apărea și după consumarea altor produse care conțin histamine. Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la ingredientele din vinurile care provoacă aceste reacții, în conformitate cu Bath Students 'Union Wine Society. Pot exista alte cauze potențiale care nu sunt cunoscute acum.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cum scap de pofta de dulce
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!