Atenție la biscuiții și prăjiturile de Crăciun, sclipiciul dăunează sănătății!

biscuiti_craciun_40121300

Unele dintre prafurile decorative cu sclipici pe care le folosești atunci când faci biscuiți în casă nu sunt bune să fie mâncate, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente...

Denumite și praf disco, praf de perle sau pulbere strălucitoare, aceste produse cu sclipici trebuie verificate dacă sunt sau nu comestibile.

,,Verificați eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați în produsele alimentare. Articolele sclipitoare și pulberile au obligatoriu prin lege o listă de ingrediente pe etichetă. Componentele obișnuite din sclipici sau praf comestibile includ zahăr, gumă arabică, maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară. Cele mai multe prafuri comestibile sunt etichetate ca "comestibile". Dacă eticheta spune pur și simplu "non-toxic" sau "doar pentru scopuri decorative" și nu include o listă de ingrediente, este mai bine să nu folosiți produsul în alimente", a precizat FDA.

Dacă ați decorat deja un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, îndepărtați decorațiunile înainte de a servi alimentele. La brutărie, întrebați dacă produsele decorative pe produse de panificație sunt făcute cu toate ingredientele comestibile.

Dacă aveți în continuare îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative. Dacă cumpărați online produse cu sclipici și praf pentru alimente, cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingrediente de la producător, sfătuiește agenția americană, potrivit WebMD.com.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250