Atenție la biscuiții și prăjiturile de Crăciun, sclipiciul dăunează sănătății!

Unele dintre prafurile decorative cu sclipici pe care le folosești atunci când faci biscuiți în casă nu sunt bune să fie mâncate, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente...
Denumite și praf disco, praf de perle sau pulbere strălucitoare, aceste produse cu sclipici trebuie verificate dacă sunt sau nu comestibile.
,,Verificați eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați în produsele alimentare. Articolele sclipitoare și pulberile au obligatoriu prin lege o listă de ingrediente pe etichetă. Componentele obișnuite din sclipici sau praf comestibile includ zahăr, gumă arabică, maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară. Cele mai multe prafuri comestibile sunt etichetate ca "comestibile". Dacă eticheta spune pur și simplu "non-toxic" sau "doar pentru scopuri decorative" și nu include o listă de ingrediente, este mai bine să nu folosiți produsul în alimente", a precizat FDA.
Dacă ați decorat deja un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, îndepărtați decorațiunile înainte de a servi alimentele. La brutărie, întrebați dacă produsele decorative pe produse de panificație sunt făcute cu toate ingredientele comestibile.
Dacă aveți în continuare îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative. Dacă cumpărați online produse cu sclipici și praf pentru alimente, cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingrediente de la producător, sfătuiește agenția americană, potrivit WebMD.com.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.