Atenție la biscuiții și prăjiturile de Crăciun, sclipiciul dăunează sănătății!
Unele dintre prafurile decorative cu sclipici pe care le folosești atunci când faci biscuiți în casă nu sunt bune să fie mâncate, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente...
Denumite și praf disco, praf de perle sau pulbere strălucitoare, aceste produse cu sclipici trebuie verificate dacă sunt sau nu comestibile.
,,Verificați eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați în produsele alimentare. Articolele sclipitoare și pulberile au obligatoriu prin lege o listă de ingrediente pe etichetă. Componentele obișnuite din sclipici sau praf comestibile includ zahăr, gumă arabică, maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară. Cele mai multe prafuri comestibile sunt etichetate ca "comestibile". Dacă eticheta spune pur și simplu "non-toxic" sau "doar pentru scopuri decorative" și nu include o listă de ingrediente, este mai bine să nu folosiți produsul în alimente", a precizat FDA.
Dacă ați decorat deja un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, îndepărtați decorațiunile înainte de a servi alimentele. La brutărie, întrebați dacă produsele decorative pe produse de panificație sunt făcute cu toate ingredientele comestibile.
Dacă aveți în continuare îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative. Dacă cumpărați online produse cu sclipici și praf pentru alimente, cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingrediente de la producător, sfătuiește agenția americană, potrivit WebMD.com.
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
