Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Descoperite de Alexander Fleming în 1928, proprietățile antibiotice ale penicilinei, derivate dintr-o specie de ciupercă Penicillium, sunt încă utilizate astăzi, deși multe bacterii au devenit...
Rezistența la antibiotice apare atunci când bacteriile sunt expuse în mod regulat la doze de antibiotice care nu sunt destul de puternice pentru a ucide toate bacteriile. În aceste situații, antibioticele ucid doar bacteriile mai slabe, ceea ce le lasă pe cele puțin mai puternice să se înmulțească și să răspândească genele lor mai rezistente, notează Sciencefocus.
Brânza albastră (cu mucegai) conține culturi de mucegai Penicillium. Prin urmare, s-ar putea să credeți că un consum ridicat din acest tip de brânză ar putea avea un efect similar cu rezistența la antibiotice, prin supraexpunerea bacteriilor din corpul vostru la Penicillium.
Cu toate acestea, tulpinile de Penicillium care sunt utilizate la fabricarea brânzeturilor sunt diferite de cele din medicament și nu au proprietăți antibiotice semnificative pentru început. În plus, oricum sunt distruse de acidul stomacului.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.