Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
În timp ce cafeaua oferă numeroase beneficii pentru sănătate, consumul unei cantități prea mari ar putea avea și efecte secundare negative.
Aportul excesiv de cofeină poate provoca anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme digestive și tulburări ale somnului.
Un studiu realizat pe 1.100 de persoane și publicat în decembrie 2016 în Clinical Nutrition (link direct) a descoperit că cei care beau trei sau mai multe căni de cafea pe zi aveau presiune arterială mai mare decât cei care nu beau deloc cafea.
Consumul de cafea poate, de asemenea, să provoace probleme la nivelul stomacului. Potrivit Johns Hopkins Medicine, cofeina crește riscul de diaree - iar acesta este unul motivele pentru care cofeina este unul dintre alimentele interzise pentru persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil (IBS).
Pentru cei care sunt mai sensibili la cofeină, mai mult de trei căni consumate zilnic ar putea provoca senzații de amețeală sau chiar pot perturba somnul, potrivit Clinicii Mayo. Totodată, Clinica Mayo recomandă adulților sănătoși, în general, să bea mai puțin de 400 de miligrame de cofeină pe zi, ceea ce este echivalent cu patru căni de cafea. Cu toate acestea, puteți prezenta reacții adverse, cum ar fi dureri de cap, iritabilitate și tremor muscular.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.