Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cum tratăm inflamația cronică, o afecțiune care ne crește riscul de tot felul de boli? Pentru început, alimentele antiinflamatoare sunt obligatorii. Dieta antiinflamatorii poate include tot felul de cereale in...
Inflamarea este un subiect popular în aceste zile. Cu atât de multe persoane care suferă de boli cronice, cu toții căutăm modalități de a ne reduce riscul. Se pare că dieta este un factor de risc major pentru inflamație și boli cronice.
Inflamația acută este un răspuns normal de scurtă durată la vătămare sau infecție care reparează țesutul sau elimină infecția din organism. Inflamația cronică este adesea mai ușoară, dar mai prelungită și scăpată de sub control. Îți crește riscul de multe boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, depresia, bolile de inimă, demența și multe forme de cancer, notează University Health News
De regulă, o dietă bogată în alimente naturale, neprocesate - inclusiv legume, fructe, nuci, semințe, pește, ouă și fasole - este antiinflamatoare. Corpul tău știe să proceseze aceste alimente și sunt foarte hrănitoare.
Mâncând o combinație bine echilibrată a acestor produse antiinflamatoare oferă nu numai macronutrienți (carbohidrați, proteine și grăsimi), ci și apă, micronutrienți (vitamine și minerale) și fibre necesare pentru a menține corpul sănătos.
Legumele și fructele sunt bogate în antioxidanți, micronutrienți și fibre, toate reducând inflamația.
Legume.
Legumele conțin carbohidrați și cantități mici de proteine și grăsimi sănătoase. Încercați să mâncați între 5 și 9 căni / porții în fiecare zi, dintre care două ar trebui să fie verzi cu frunze crude, cum ar fi spanacul, varza și salatele
Fructe.
Caloriile din fructe sunt în principal carbohidrați. Dacă îți urmărești greutatea, ai grijă să mănânci prea mult fructe, optează pentru fructe de pădure sau citrice, dacă poți. Este mult mai bine să mănânci fructele întregi, nu fructele sau sucurile procesate. Cu cât culoarea este mai închisă, mai vibrantă, cu atât mai mulți antioxidanți are un fruct.
Peşte.
Peștele este o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase. Cele mai bune surse sunt peștele cu apă rece, inclusiv somon, ton, sardine, hering și hamsii, care au un conținut ridicat de acizi grași omega-3 care combate inflamația.
Nuci si seminte.
Nucile și semințele sunt o gustare excelentă sau un topping pentru o salată, desert sau micul dejun. Acestea tind să fie sărace în carbohidrați și sunt bogate în micronutrienți, fibre și grăsimi monoinsaturate. Încercați să mâncați în jur de o mână de nuci și semințe în fiecare zi.
Grăsimi și uleiuri.
Corpul tău și, în special, creierul tău au nevoie de grăsime, doar genul potrivit și nu în cantități uriașe. Uleiul de măsline, uleiul de nuci sau semințe sau cel de avocado sunt antiinflamatoare.
Fasole.
Năutul, fasolea neagră, boabele de rinichi roșii și lintea sunt bogate în fibre și fitonutrienți, care reduc inflamația. Sunt o sursă ieftină și excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni sau vegani și sunt un carbohidrat cu nivel scăzut de glicemie.
Cereale integrale.
Cerealele integrale pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă, consumate moderat, deoarece au un conținut ridicat de fibre și pot provoca inflamații. Acestea conțin părțile sănătoase ale cerealelor și pot fi o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv niacină, tiamina, folat, zinc, fier și magneziu.
Orezul brun, ovăzul și quinoa sunt surse mari de cereale integrale, dar dacă sunteți intoleranți la gluten, verificați eticheta pentru a vedea dacă pot conține urme de gluten.
Condimente.
Anumite condimente au proprietăți antiinflamatorii și sunt minunate pentru a adăuga aromă mâncării. Acestea includ usturoiul, turmericul, ghimbirul, scorțișoara, chili și ardeiul cayenne.
Ceaiuri și cafea.
Cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru conțin polifenoli și alți compuși antiinflamatori și sunt bune pentru sănătate cu moderație.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.