Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.
Intoleranța la lactoză, dacă este prezentă, variază de la o persoană la alta, spune Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi din S.U.A., potrivit medicinenet.com. Simptomele sunt adesea crampe abdominale, balonare, diaree sau constipație, greață.
Pentru mulți, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză consumată în alimente sau băuturi lactate. Însă o persoană cu intoleranță la lactoză trebuie să determine care este cantitatea de lactoză pe care o poate suporta.
Astfel, dacă după consumul unui pahar cu lapte – de exemplu - apare senzația de disconfort, următoarea perioadă vor trebui evitate alimentele lactate, urmând apoi un consum mai mic – o jumătate de pahar de lapte – pentru a se putea stabili care este cantitata pe care organismul o suportă.
Dar mai întâi trebuie să știți dacă în alimentele pe care urmează să le consumați este lactoză. Agenția menționează aceste alimente care indică prezența lactozei:
Lapte (indiferent de la ce animal provine, vacă, oaie sau capră)
Lactoză
Zer
Brânza de vacă
Subproduse din lapte
Lapte praf
Lapte praf degresat
Este bine de știut că aceste alimente conțin lactoză, în special pentru perosanele care suferă de intoleranță. Însă, pentru a stabili dacă suferă de această afecțiune, este necesar un consult medical.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.