Palpitații cardiace în urma consumului de bere. Care sunt cauzele

Palpitațiile cardiace care se dezvoltă după ce bei bere sunt cel mai probabil un semn de anafilaxie, o reacție alergică sistematică care îți afectează întregul corp. Berea conține sulfiți, boabe...
Dacă ritmul cardiac crește după ce bei bere, apelează imediat medicul. Dacă aveți o reacție alergică severă, puteți dezvolta simptome care pot pune viața în pericol.
Anafilaxia din consumul de bere poate apărea din cauza diferitelor afecțiuni. Anafilaxia este o afecțiune rară care este declanșată de un alergen pe care corpul tău îl consideră substanță periculoasă. Anafilaxia este cel mai frecvent rezultatul unei mușcături de insecte, sau în urma consumului anumitor medicamente sau alimente. În timpul unei reacții alergice severe, țesuturile din corpul tău eliberează histamină și alte substanțe chimice care provoacă inflamația. Țesuturile moi se umflă și se strâng și duc la complicații suplimentare, cum ar fi incapacitatea de a respira, creșterea ritmului cardiac, un puls slab și scăderea bruscă a tensiunii arteriale, , notează Livestrong.
sulfiți
Produsele chimice numite sulfiți sunt utilizate în mod obișnuit în bere și vin pe post de conservant pentru a opri băutura să își schimbe culoarea. Clinica Cleveland afirmă că FDA a plasat o restricție a sulfiților pentru utilizare în fructe și legume, dar sunt în continuare permise în băuturi. Este posibil să aveți alergie sau sensibilitate la sulfiții care ar putea provoca anafilaxia. O reacție alergică va determina crearea de anticorpi împotriva imunoglobulinei E, în timp ce o sensibilitate generală poate provoca doar complicații digestive.
Intoleranță la alcool
Deși intoleranța la alcool nu este o reacție alergică, poate duce totuși la anafilaxie. Intoleranța la alcool este incapacitatea corpului tău de a digera și absorbi alcoolul. Această afecțiune provoacă congestie nazală, mâncărimi ale pielii, nasul curgător, congestie nazală, astm, vărsături, greață, arsuri la stomac, dureri abdominale și creșterea ritmului cardiac. Consumul de bere poate declanșa simptomele acestei intoleranțe care poate duce la palpitații cardiace. Tratamentul acestei afecțiuni severe poate include utilizarea epinefrinei, adrenalină sintetică care poate readuce organismul la funcția normală.
Alergie la cereale
Berea este făcută din boabe. Dacă aveți alergie la grâu, abia sau secară, o creștere a ritmului cardiac și palpitații pot fi cauzate de proteinele de cereale folosite la fabricarea berii. Atunci când ingerați bere, sistemul dumneavoastră imunitar poate identifica accidental proteinele din băutură ca alergeni și le poate ataca cu anticorpi IgE. Această acțiune poate duce la o inundație de substanțe chimice care intră în organism, trimițând-o într-o stare de șoc.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum scap de pofta de dulce
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.