Salata verde, bombă calorică? Gestul care îți compromite silueta. Dr Mihaela Bilic explică
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum putem transforma salata, care este un eliment benefic pentru slăbit, într-o bombă calorică.
Potrivit medicului, diferenţa dintre o salată pentru slăbit şi o salată care ne poate compromite silueta, este cantitatea de ulei folosită. IUleiul, indiferent de tip, conţine foarte multe calorii, motiv pentru care trebuie folosit cu moderație.
"Fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii", atrage atenția medicul.
Care spune că oamenii obișuiesc să toarne chiar și 3-5 linguri de ulei peste salată, transformând-o astfel, într-o bombă calorică.
"Şi, pe urmă, femeile se miră şi spun că ele au mâncat salată cu piept de pui şi nu au slăbit. Dar dacă au pus 3-5 linguri de ulei în salată, nu e bine. Astfel de mici improvizaţii ne blochează rezultatele la dietă", a atenţionat medicul Mihaela Bilic, pentru Antena3.ro.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
