Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Care e adevărul despre paste, unul dintre cele mai consumate preparate.
"Vorbim despre paste, pentru că așa le vede lumea, mai bune sau mai rele, în relația cu glicemia.
Acest lucru se referă la indicele glicemic și dacă pentru o mâncare sau pentru o masă indicele glicemic este mare înseamnă că ridică indicele glicemic repede și acest mecanism ajută la îngrășare.
Indicele glicemic este viteza cu care cresc pastele sau alt aliment glicemia. Viteza trebuie să fie scăzută, pentru că în acest fel, la nivelul unor procese hormonale, poate să fie mai bine pentru siluetă sau mai rău. În general, ca să fie clar, noi încercăm să ocolim mâncărurile cu indce glicemic mare.
Despre paste s-a vorbit de multe ori că ar intra în această categorie, însă nu este deloc așa, acesta este un mit. Pastele, cele albe, făcut din grâu dur și în special cele integrale nu au un indice glicemic crescut. Nu putem să le considerăm în aceeași cutiuță cum este și pâinea sau gogoșile sau alte produse din făină albă rafinată. Ele sunt mai bune, această e prima veste bună a zilei, că nu au un indice glicemic atât de mare.
Dacă știm să le alegem, niște paste din grâu dur sau niște paste integrale, este și mai bine și dacă le consumăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos.
Le combinăm cu proteinele, fibrele... adică legumele, pot să facă un bol în care se micșorează cantitatea de paste, vin multe legume pe lângă și în acest fel obținem o masă plină de nutrienți.
Pe deasupra putem pune fie somon, fie brânză, fie o altă carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano presărat și obținem un produs extraordinar de bine echilibrat din punct de vedere al indicelui glicemic.
Putem mânca pastele și la dietă, pentru că facem si sport și avem nevoie de energie pentru sport, așa că pastele pot să confere acest lucru, le consumăm cu o oră, două înainte de a merge la sală sau la activitatea sportivă, pentru că noi avem nevoie de carbohidrați, o viață keto. Aceste programe sunt folosite pe termen scurt.
Stilul de viață echilibrat pe termen lung include carbohidrați. Cu cât mai lenți, cu atât mai bine. Găsim în astfel de paste asociate cu legume și proteine.
În orice echilibru trebuie să avem în vedere acest lucru, că răutatea carbohidraților se atenuează dacă la o masă vin alături de proteine, de puțină grăsime vedetală, ulei, avocado și de legume.
Sunt și paste rele, să nu spunem că totul este roz. De exemplu, acele paste care sunt fierte foarte mult, să știți că-și transformă indicele glicemic și devin rele. Dacă în apa de fierbere găsim multe reziduuri, ne dăm seama că nu sunt cele mai bune paste, adică din grâu dur, pentru că această duritate face ca aceste paste să fie mai digerbile, să elibereze glucoza lent, glicemia să crească lent, sunt de ales acestea.
Dacă după fierbere, pastele se lipesc una de cealaltă, iar, e un semn rău. Ele trebuie să rămână ușor de desfăcut, apa să rămână curată.
Pastele trebuie incluse în alimentație, dar nu cu sosuri "neortodoxe", pentru că asta strică totul!
Care sunt sosurile "neortodoxe"? Un sos foarte bogat în grăsime, în brânzeturi, un sos alb! Carbonara ar intra la "așa nu". Niște paste cu sos roșu ar fi mai bune.
Dacă se consumă paste cât ar încăpea într-o palmă și se mănâncă alături de o salată, merge și această combinație", a declarat Ruxandra Pleșea, medic specialist în diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.