Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Apa cu lămâie este o băutură răcoritoare ce poate oferi vitamina C și poate ajuta la menținerea hidratării, deși nu aduce beneficii nutriționale semnificative.
De obicei, apa cu lămâie este preferată dimineața, pe stomacul gol, datorită afirmațiilor că ar putea crește nivelul de energie și metabolismul.
Apa cu lămâie este adesea promovată de experți și celebrități pentru lista sa lungă de beneficii, inclusiv prevenirea deshidratării, îmbunătățirea digestiei și susținerea pierderii în greutate.
Sigur, lămâie sunt bogate în Vitamina C și flavonoide, dar conțin puțini alți nutrienți. Au efecte antioxidante și antiinflamatoare, protejând celulele și reducând riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și cancer.
Apa cu lămâie are puține proteine, grăsimi sau carbohidrați și doar urme de vitamine și minerale, inclusiv potasiu, folat și vitamine din complexul B.
Un pahar de apă cu sucul unei lămâi oferă 21% din doza zilnică recomandată de Vitamina C, potrivit Medical News Today.
Mai mult, apa cu lămâie poate preveni formarea pietrelor la rinichi datorită conținutului ridicat de citrat, care împiedică legarea calciului cu alte substanțe.
Cu toate acestea, consumul excesiv al acestei băuturi acide poate avea efecte secundare dăunătoare, mai ales pentru persoanele predispuse la reflux gastric sau care adaugă cantități mari de suc de lămâie în apă.
1. Poate deteriora dinții
Lămâile sunt extrem de acide, iar expunerea frecventă poate eroda smalțul dinților, conform Asociației Americane de Stomatologie.
Pentru a reduce expunerea directă a dinților la acid, se recomandă consumul apei cu lămâie printr-un pai și evitarea periajului dinților imediat după consum.
Este bine să bei și multă apă simplă alături de băuturile infuzate cu citrice.
2. Poate provoca tulburări stomacale
Deși apa cu lămâie este adesea asociată cu beneficii pentru sănătatea intestinelor, adăugarea unei cantități prea mari de lămâie poate agrava afecțiuni comune precum boala de reflux gastroesofagian și refluxul acid.
Alimentele acide, inclusiv lămâile, pot declanșa simptomele refluxului gastroesofagian, cum ar fi arsurile la stomac, greața și vărsăturile, potrivit Business Insider.
3. Cojile de lămâie pot găzdui germeni neplăcuți
Un studiu din 2007 din Journal of Environmental Health a arătat că multe lămâi conțin microorganisme, inclusiv unele patogene care pot provoca boli.
Pentru a evita germenii, poți stoarce lămâia în băutură în loc să pui întreaga felie.
4. Aciditatea apei cu lămâie poate provoca sau agrava aftele bucale
Deși majoritatea aftelor se vindecă de la sine în una sau două săptămâni, consumul excesiv de apă cu lămâie poate agrava aceste leziuni, conform Asociației Americane de Stomatologie.
Dacă observi că apariția aftelor este legată de consumul de alimente sau băuturi acide, inclusiv apă cu lămâie, ar trebui să reduci consumul.
5. Fructele citrice pot declanșa migrenele
Unele studii au investigat o posibilă legătură între migrene și fructele citrice.
Lămâile sunt relativ bogate în tiramină, o monoamină naturală asociată cu durerile de cap.
Deși nu s-a găsit o legătură directă între apa cu lămâie și migrene, persoanele care suferă de migrene cronice ar putea identifica fructele citrice ca un factor declanșator.
Medicii recomandă păstrarea unui jurnal al durerilor de cap pentru a învăța ce declanșează atacurile.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".