Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Erai pe punctul de a coace o prăjitură bună, dar îți dai seama în ultimul moment că ai rămas fără drojdie. De ce să nu-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu? Iată o rețetă de...
De ce să-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu?
1. Veți economisi timp și bani
Deși drojdia industrială nu este, de obicei, scumpă, să-ți faci propria drojdie acasă te va scuti de timpul pe care îl pierzi până la magazin.
2. Nu vei mai rămâne niciodată fără drojdie
3. Vei evita consumul de substanțe chimice
Preparând drojdia acasă, veți ști exact ce conține și veți evita consumul de conservanți alimentari și alte substanțe chimice care sunt potențial dăunătoare sănătății tale.
Cum se prepară drojdia de casă
Ai nevoie de:
- 1 lămâie;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.
Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul.
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.
Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.
Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede.
Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.
Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.