Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta
Chef Florin Dumitrescu a făcut dezvăluiri despre broccoli și despre modul greșit în care-l gătim. De ce nu ne place, de fapt. Rețeta simplă și spectaculoasă.
Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate.
Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.
Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".
Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta
"De exemplu... broccoli! Iak! Brocoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!
Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.
Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.
De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.
După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat virmele plutește și tu poți să scoți leguma.
Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!
Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun.
Bunica sau mama sau mătușa, când au văzut prima dată broccoli congelat, l-a luat și l-a făcut ca pe cartofi. Asta e problema. E vorba de educație culinară pe diferite ingrediente", a mai spus chef Florin Dumitrescu.
Vezi mai multe în video:
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
