
Cele trei ingrediente, aspirina, lămâia și bicarbonatul de sodiu trebuie combinate cu un anume ulei pentru a crea o mască de față care curăță și previne apariția coșurilor, dar și degresează tenul gras....
Acidul salicilic are efecte de uscare care pot scăpa tenul de excesul de ulei și de celulele moarte ale pielii, ajutând la eliminarea petelor acneice. Medicamentul fără prescripție este un tratament bine cunoscut pentru acneea ușoară, deși Academia Americană de Dermatologie (AAD) subliniază faptul că studiile clinice care demonstrează eficacitatea acesteia sunt limitate.
Bicarbonatul de sodiu (bicarbonat de sodiu) este o sare tip praf folosită adesea pentru gătit și coacere, dar datorită compoziției sale alcaline și a proprietăților antimicrobiene și șantiinflamatoare, poate reduce inflamația și poate ucide bacteriile periculoase de pe piele. Curăță destul de în profunzime, dar nu trebuie folosită singură pe piele pentru că dezechilibrează pH-ul natural al acesteia.
Sucul de lămâie are numeroase avantaje pentru piele. Printre altele, o hidratează, o hrănește, o curăță și șterge petele.
Citește și: Sucul de lămâie, de ce să te dai zilnic cu el pe piele
Aceste ingrediente, însă, pentru a le transforma în mască, trebuie amestecate cu un ulei, mai precis cu cel de cocos.
Toată lumea, de la guru-i ai frumuseții până la pasionații de medicină holistică, se bucură de beneficiile uleiului de cocos pentru piele și păr. Chiar și dermatologii sugerează ulei de nucă de cocos pacienților lor ca o cremă hidratantă naturală, dar extrem de eficientă.
Iată REȚETA
Ingrediente:
- 3 aspirine zdrobite pudră
- 1 lămâie stoarsă
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță ulei de cocos ușor încălzikt ca să fie lichid
Cum se face:
Pastilele de aspirină se zdrăbesc, apoi se adaugă sucul de lămâie și se mestecă până aspirina se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul și lingurița de ulei de cocos și se amestecă până când consistența devine ușor cremoasă. Se aplică pe față și se lasă să acționeze 10 minute. Apoi fața se curăță bine cu apă călduță.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-