EXCLUSIV Pasca, dulcele specific Paștelui. Când trebuie să o mâncăm. Ioniță: Este unul din deserturile sănătoase, este ideal

Pasca este de nelipsită de pe mesele românilor în ziua de Paște. Când se consumă pasca.
Pasca poate fi preparată în diverse moduri. Varianta tradițională conține aluat de cozonac, care în combinaţie cu brânza aduce un aport foarte mare de calorii. Cei care nu vor să consume prea multe calorii, pot încerca pasca fără aluat.
Pasca, dulcele sănătos
Pacca este un desert tradițional de Paște în multe țări, inclusiv în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este un tort dulce, de obicei rotund, făcut dintr-un aluat dulce și umplut cu brânză dulce, stafide, ouă, smântână, vanilie și alte ingrediente. Pasca este adesea decorată cu un vârf de brânză sau fructe confiate și este servită ca desert de sărbători în timpul sărbătorilor Pascale.
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, la ce să fim atenți când consumăm pască. În plus, aceasta nu poate fi mâncată oricând.
”Dacă gătim pasca într-un mod prietenos cu nutriţia, poate să fie sănătoasă şi binevenita pe masa de Paşte.
Atenţie mare la cantitatea de zahăr adăugata. În rest, pasca este unul din deşerturile sănătoase. Este ideal să fie consumată în prima parte a zilei şi nu seara”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Pasca, rețetă
Chef Sorin Bontea ne prezintă cum să gătim o pască delicioasă și pufoasă fără aluat, un preperat care nu necesită mult timp de pregătire și nici multe ingrediente. Dacă sunteți cu pregătirile pe ultima sută de metri, atunci această rețetă este perfectă pentru că nu durează mai mult de 10 minute.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Ingrediente:
700 grame brânză dulce
Smântână
Unt
4 ouă
Gris
Făină
250 grame zahăr tos
Două pliculețe zahăr vanilat
Stafide
Esență de vanilie
Coajă de lămâie
Mod de preparare
Se amestecă ouăle și zahărul timp de două minute.
Se adaugă brânza de vaci.
Este foarte important ca la această rețetă, compoziția să fie cât mai omogenă.
Se adaugă 80 unt. Trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugăm coajă de lămâie și 50 de grame de făină și 100 de grame de gris și 200 de grame de stafide hidratate în puțină apă caldă.
Se pune totul în formă și se bagă în cuptor timp de o oră la 160 de grade.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Inovații care salvează vieți. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Tratamentul imuno-oncologic
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
Așa se tratează cancerul! Țintește direct locul unde a fost tumora
Sănătatea, între tratament și prevenție. Cătălin Radu: O populație educată corespunzător va înțelege și importanța sănătății
Chirurgia viitorului. Dr. Mugurel Bosînceanu, la Academia de Sănătate
Boala care afectează un milion de români. Prof. dr. Florin Mihălțan: Exacerbări severe. Capcane care ascund afecțiunea
Boala care afectează un milion de români. Poți suferi de aceasta și să nu îți dai seama încă de la început, iar consecințele sunt grave.